Malmö FF – Kalmar FF 1–1

Publicerad 23 juli 2016 i Matches

Sen kvittering från Kjartansson räddade poäng och fortsatt serieledning.

I högsommarhettan på Swedbank Stadion var det MFF som inledde bäst. Markus Rosenberg kunde ha blivit tidig målskytt men nicken från snäv vinkel gick ovanför. Bortalaget blixtrade till när Jonathan Ring dribblade sig fram och passade till Måns Söderqvist vars bredsida från farligt läge räddades av Johan Wiland. Kalmar FF fick mod av målchansen och utjämnade spelbilden. I slutet av halvleken fick bortalaget utdelning på hörna när bollen studsade in till 0-1 via Viktor Elms lår.

Andra halvlek var två minuter gammal när Eikrem skruvade en frispark ner i högra stolproten men KFF-målvakten var på tårna och hann ner med handen. Minuten senare spelade frisparksskytten fram Christiansen som sköt strax utanför. MFF:s press mot Kalmar-målet var intensiv och Rosenberg hade en boll inne men blev bortdömd för offside. I den allra sista ordinarie matchminuten fick laget äntligen hål på Kalmar när Eikrem spelade fram Kjartansson som sköt in kvitteringen och höll MFF i fortsatt serieledning.

Allan Kuhn efter matchen
De fick för mycket spel med deras tremannamittfält i första halvlek. Det blir en triangel mot våra två innermittfältare. De skapar inte de stora chanserna men får mål på en hörna. Jag är nöjd med hur vi genomför andra halvlek. De får inte många kontringar och vi har bollinnehavet.

Malmö FF: Kjartansson (90’)
Kalmar FF: V. Elm (44’)

Malmö FF: Tinnerholm (26’), Adu (65’), Bengtsson (91’), Kjartansson (95’)
Kalmar FF: Larsson (63’), Ingelsson (87’), V. Elm (91’), D. Elm (91’)