Malmö FF – Jönköpings Södra IF 4–1

Publicerad 22 augusti 2016 i Matches

Stark insats och överlägsen seger mot de småländska nykomlingarna skickade MFF tillbaka till tabelltoppen.

Efter en stark MFF-inledning med stor rörlighet och bra tryck var Vidar Örn Kjartansson mycket nära att hänga in det första målet på nick efter nästan tio minuter. Försöket misslyckades och matchtempot sjönk något för att sedan hetta till ordentligt igen halvvägs in i halvleken. Först nickade Bengtsson in 1-0 på hörnvariant serverad av Eikrem. Två minuter senare gjorde Behrang Safari sin första MFF-poäng i återkomsten när han slog en perfekt boll till Kjartanssons panna som fördubblade ledningen.

En målrik halvlek fortsatte när Anders Christiansen vände bort sin försvarare och placerade in 3-0 från distans i den 31:a minuten. Det var också resultatet när MFF kunde ta en välförtjänt paus efter en halvlek med en otroligt fin arbetsinsats och skärpa.

Andra halvleken fortsatte med en kavalkad av MFF-chanser. Saker såg inte ljusare ut för motståndarna när André Calisir efter femton minuter tvingades ur spel med huvudskada samtidigt som man gjort alla sina tre byten i paus. Det dröjde dock till den 86:e minuten innan MFF fick in nummer fyra. Då var det inhopparen Alexander Jeremejeff som tog emot en fin passning från Eikrem och sköt in sitt första mål i den himmelsblå tröjan.

Gästerna lyckades få in ett tröstmål på övertid innan domaren blåste av matchen och tre nya poäng sattes in på MFF-kontot.

Allan Kuhn efter matchen
Jag tycker vi gör en av säsongens bästa förstahalvlekar. Jag är nöjd med kvaliteten i spelet och fantastiska mål mot ett lag som inte släpper in så mycket. De har ett lite annorlunda sätt att spela försvarsspel på som de är duktiga på men vi fick till många en-mot-en-dueller som vi ville. Jag är jättenöjd.

Malmö FF: Bengtsson (23’), Kjartansson (25’), Christiansen (31’), Jeremejeff (86’)
Jönköpings Södra IF: Lebron (90+2’)