Malmö FF – Jönköpings Södra IF 2–0

Publicerad 22 juli 2017 i Matches

Stark seger mot samlat J-Södra.

Jönköpingsmålvakten Anton Cajtoft fick tidigt visa att han var på tårna. Med halva första halvlek spelad hade han räddat fina avslut från både Pawel Cibicki och Kingsley Sarfo. Och det var MFF som styrde och ställde på plan. Laget hade dock vissa svårigheter med att dyrka upp det småländska försvaret. En sen frispark från Anders Christiansen som tog i ribban var det närmsta något av lagen kom att spräcka målnollan i den första halvleken.

I paus byttes Pawel Cibicki ut mot Markus Rosenberg vilket betydde att Kingsley Sarfo flyttades ned från anfallsposition till högerytter. Laget hade dock fortsatt svårt att spela sig fram till bra lägen. Snarare var det Jönköpings Södra IF som så smått började komma med uppstick när MFF balanserade allt mer offensivt. Våra framflyttade positioner gav dock utdelning när Anders Christiansen rusade fram och stal bollen från en försvarare och därefter behärskat rullade in 1–0.

Fem minuter senare fick nyligen inbytte Magnus Wolff Eikrem frisparksläge från fin position ett par meter utanför straffområdet. Skottet satt perfekt i vänster hörn och de över 15 000 åskådarna fick måljubla igen. MFF stängde matchen på ett föredömligt sätt och både Berget och Yotún hade fina möjligheter till att sätta trean. Efter en tuff vecka är MFF tillbaka på vinnarspåret.

Magnus Pehrsson efter matchen
– Jag sitter och är väldigt glad. Många hade ögonen på den här matchen. Vi klarade att återhämta oss och gjorde en väldigt bra insats efter all negativitet som fanns efter matchen i tisdags. Första halvlek genomförde vi på ett metodiskt sätt men våra offensiva centrala spelare fick för få inspel. Vi hade däremot en oerhört bra defensiv.

– I andra halvlek har vi fem-sex minuter där vi kommer ut lite fel. Justeringarna som vi gjorde blev inte rätt. Men vi fick ordning på det och gjorde ett mål. Efter det fick vi bra momentum och kunde göra tvåan. Vi visade också att vi dragit lärdomar kring hur man dödar en match. Det var en enormt bra seger för vår del.

Malmö FF: Christiansen (67’), Eikrem (73’)