Malmö FF inför tydligare riktlinjer för arrangörsavstängningar

Publicerad 09 juli 2015 i Nyheter

Genom de nya riktlinjerna vill Malmö FF bidra till ökad trivsel och trygghet hos samtliga åskådare som besöker Malmö FF:s arrangemang. 

Det övergripande målet för arbetet med trygghet och säkerhet vid våra arrangemang är att alla som arbetar på eller besöker Swedbank Stadion ska vistas i en alltigenom trygg och säker miljö. Detsamma gäller på väg till och från stadion och i samband med Malmö FF:s matcher på andra arenor.

Ingen ska utsättas för våld eller hot om våld eller rasistiska, diskriminerande eller på annat sätt nedsättande påhopp. Ingen ska heller känna att deras trygghet eller säkerhet äventyras på något annat sätt.

De nya riktlinjerna för arrangörsavstängningar trädde i kraft den1 juli.

I detta sammanhang är det viktigt att betona att arrangörsavstängning och tillträdesförbud skiljer sig åt.

Arrangörsavstängning tillämpas som en konsekvens av ett ordningsstörande beteende, medan tillträdesförbud tillämpas om det finns risk för framtida beteenden som är ägnat att störa ordningen på arrangemangen.

Exempel på ny riktlinje som kan leda till arrangörsavstängning är främjande av annans otillåtna användande av pyrotekniska varor genom att dölja förberedelse eller hantering med hjälp av banderoll, flagga, klädesplagg eller annat.

Beslut om arrangörsavstängning tas av Malmö FF medan beslut om tillträdesförbud tas av åklagare eller av domstol.

Arrangörsavstängningen kan gälla upp till 24 månader. 

Handbok för avstängningar.

huvudpartners

officiella partners