Malmö FF – IF Elfsborg 1–0

Publicerad 22 september 2016 i Matches

Viktig vinst efter sent matchvinnande mål av inhopparen Rakip.

MFF startade kanske inte matchen med gasen i botten men var ändå nära ett tidigt ledningsmål när Alexander Jeremejeff prickade ribban efter tio minuters spel. Matchen skiftade också från inledande Elfsborgs-dominans till ett klart övertag för Malmö FF som rev och slet utan att lyckas forcera det aggressiva bortaförsvaret.

Oförmåga att hitta rätt i de avgörande skedena och vissa problem i uppspelsfasen betydde 0–0 i paus.

Matchen fortsatte i samma låsta skepnad även om de båda lagen fixade en del halvchanser tack vare individuella insatser och misstag. Med tio minuter kvar lyfte publiken från stolarna när Alexander Jeremejeff blev helt fri mot Kevin Stuhr Ellegaard. Elfsborgs-målvakten lyckades dock täcka avslutet. Med fem minuter kvar ytterligare blev det ytterligare ett kanonläge – då för Erdal Rakip som även han fick se sig besegrad av Ellegaard.

Den inbytte mittfältaren fick en ny chans i sista ordinarie spelminut. Med teknisk skicklighet och beslutssamhet tog han sig igenom Elfsborgs-försvaret och prickade in 1-0 till ett massivt glädjevrål på Swedbank Stadion.

Allan Kuhn efter matchen
Elfsborg gör en bra match men vi utnyttjar vissa brister och kan sätta press på deras backlinje. Först och främst var det viktigt att hålla nollan efter tre baklängesmål mot Djurgården i söndags. Vi gör alltid mål framåt och så även idag. Erdal gör ett otroligt bra mål. Det var en match som vi ville vinna. Vi satsade mot slutet och det gick rätt.

Malmö FF: Rakip (90’)