Malmö FF hyr målvakt

Publicerad 27 mars 2004

Malmö FF hyr Kenneth Mattsson i två månader. Kenneth var målvakt i IFK Malmö i fjor men har den senaste tiden tränat med sin moderklubb Tomelilla IF. Eftersom Joel Ringström varit ryggskadad i nästan åtta veckor och endast kunnat träna de senaste två så ser Malmö FF detta som en bra lösning.

Att hyra Kenneth är möjligt genom att Malmö FF haft en bra dialog med IFK Malmö och Tomelilla IF.
Både Patrik Johansson (assisterande tränare) och Mats Svensson(målvaktstränare) har bra koll på Kenneth och har bara positivt att säga om honom.

Joel Ringström har varit ryggskadad och är inte fulltränad ännu.

Joakim Moberg , som figurerat i en del träningsmatcher, är ej tillgänglig på grund av att han i sista matchen ifjor gjorde sig skyldig till en grov utvisning och därmed har ett avstängningsstraff att avtjäna.

Malmö FF hyr Kenneth under april och maj månad. Han börjar träna redan på måndag.

Patrik Johansson:
” En mycket duktig målvakt med ett bra spelsinne, kvick och snabb. Jag hade honom i IFK Malmö 2002 och 2003 och första året var han en av Superettans bästa målvakter och gjorde väldigt få misstag. En målvakt som står rätt och fattar rätt beslut. Det skall bli roligt att få jobba med honom igen. Han har bra karaktär och attityd och ser detta som en stor utmaning.”

Kenneth Mattsson:
”Det skall givetvis bli jätteskoj. Jag gillar utmaningar och det här är verkligen en sådan. Jag spelade i IFK Malmö i fjor men har gått tillbaka till min moderklubb Tomelilla IF. Kände att jag ville komma ifrån IFK och byta miljö för att hitta inspiration igen. Har faktiskt spelat som utespelare ett par träningsmatcher för Tomelilla. Det skall bli fantastiskt roligt att ställa sig i mål igen. Det är upp till andra att bedöma mina egenskaper som målvakt men jag tycker att jag trots allt gjorde rätt bra ifrån mig i Superettan. Mina kvalitéer är väl att jag är reaktionsnabb, bra på fötterna och bra på att läsa spelet. Även Tomelilla IF tycker detta är roligt och har stöttat mig.”