Malmö FF har skapat 50 nya jobb

Publicerad 12 juli 2016 i Nyheter

Karriärakademin, som är en del av Malmö FF:s samhällsengagemang, har i samarbete med Arbetsförmedlingen under våren tillsatt 50 tjänster för unga arbetslösa i Malmö.

Karriärakademin är ett initiativ av Malmö FF för att göra en insats mot ungdomsarbetslösheten i Malmö. Med utgångspunkt i behoven hos våra samarbetsföretag arbetar Karriärakademin med matchning av arbetslösa Malmöungdomar i åldern 16-29 mot arbetstillfällen.

– Vi vänder oss till killar och tjejer mellan 16 och 29, med eller utan fotbollsintresse från alla delar av Malmö. Det finns många duktiga med intresse av att arbeta som ofta inte får chansen. Det vill vi vara med och förändra, säger Karin Heri, Verksamhetsansvarig för Karriärakademin på Malmö FF.

2016 var målet att totalt matcha 40 jobb men bara under våren har 50 tjänster tillsatts.

– Vi har en stark position i Malmö och vi vill ge tillbaka till staden. Vi vill bidra till social och ekonomisk hållbarhet i den stad vi verkar i, säger Karin Heri.

Karin Heri berättar att många företag vill vara med och göra skillnad och att det är uppskattat att Malmö FF erbjuder ett enkelt sätt för företag att anställa unga arbetslösa genom att matcha behoven hos våra samarbetsföretag med kandidaterna.

– Vi har många företagskontakter och det här är ett sätt för oss att med hjälp av vårt nätverk ge tillbaka till samhället. Företaget som söker anställda bidrar med sin tid och får av oss personer de annars kanske inte satsat på.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen kommer Malmö FF i höst att vidareutveckla konceptet genom att starta en fotbollsturnering där arbetssökande och arbetsgivare samlas för att knyta kontakter och spela fotboll med och mot varandra.

huvudpartners

officiella partners