Malmö FF – Hammarby IF 4–0

Publicerad 17 september 2017 i Matches

MFF studsade tillbaka med besked i fin seger mot Hammarby IF.

Efter en dag med massiva regnmängder sken solen upp över Swedbank Stadion lagom till avspark. MFF sken i kapp och pressade Hammarby IF hårt med ett tempofyllt anfallsspel. Med tjugo minuter spelade kom en trippelchans som av outgrundlig anledning inte resulterade i ett ledningsmål. Först friläge från Rosenberg, sen avslut från Rakip på andrabollen och slutligen skott från Christiansen som räddades på mållinjen. Erdal Rakip återställde ordningen när han kort därpå forcerade bollen i mål efter en rörig situation i straffområdet.

Även om det inte blev fler mål innan domaren blåste av för paus så höll Malmö FF en fortsatt hög nivå och frågan är om inte den första halvlekens löpvillighet, energi, passningssäkerhet och duellspel kvalificerar sig som en av de finare stunderna den här säsongen.

Det hann inte spelas mycket av den andra halvleken innan ledningen var fördubblad. I matchminut 49 slog Anders Christiansen en hörna som Jo Inge Berget omvandlade till en välriktad nick i mål. Med halvtimmen kvar att spela var det dags för Erdal Rakip att slå till igen. Markus Rosenberg stressade en Hammarby-försvarare till bolltapp, vilket gav friläge för lagkaptenen. Johan Wiland kom ut fint och stötte undan bollen men på returen kom Erdal Rakip och dunkade in 3–0.

På övertid kunde Alexander Jeremejeff springa ifrån ett slutkört bortaförsvar och fastställa slutresultatet till 4–0. Tre härliga poäng i en insats som markerade att MFF är tillbaka på rätt väg.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi behöver visa vinnarmentalitet och vara på hela tiden. Det visar vi idag. Vi prioriterar djupledsspel och många spelare i boxen. Det är kul att det skapar många chanser för oss. Det var en väldigt stark MFF-seger idag. Vi kom in i den här matchen med fyra poängs serieledning och vi tog chansen att dryga ut den till sju.

Malmö FF: Rakip (21’, 62’), Berget (49’), Jeremejeff (94′)