Malmö FF gruppsegrare efter nytt målkalas

Publicerad 28 mars 2020 i Dam,Nyheter

MFF:s damlag är vidare i distriktsmästerskapen efter ny storseger när Lunds SK besegrades med hela 8-0 på Malmö IP.

Våren visade sig från sin bästa sida när MFF fortsatte att imponera i distriktsmästerskapen. I matchen som spelades inför tomma läktare på Malmö IP stod laget för en ny målfest och är vidare till slutspel.

– Det känns bra såklart, speciellt i andra halvlek tycker jag vi utmanar motståndaren mer och hittar bättre kombinationer i vårt anfallsspel. När vi spelar med mycket rörelse så spelar vi riktigt bra, summerar Rebecka Holm.

Laget dominerade från start med stort bollinnehav och redan i den 12e minuten gav det utdelning. En fin krossboll från Lovisa Wifvesson frispelade Anna Hellsten ute på högerkanten vars inlägg hittade skytteligaledaren Melina Skarström som behärskat rullade in 1-0. Högt bolltempo öppnade upp Lunds försvar och redan fem minuter senare ökade vi på vår ledning. Rebecka Holms fina högerhörna hittade Caroline Williamsdotters panna och redan där kändes det som att gästerna tappade glöden.

– Det är klart att jag också gärna hade gjort ett mål idag men jag är nöjd med med min prestation och att få spela fram till ett par stycken är inte så tokigt det heller, säger Rebecka Holm.

I halvtid valde tränare Fredrik Jahnfors att göra ett par ändringar. Malin Gunnarsson sattes in i paus och var verkligen på spelhumör. Efter bara 30 minuter hade Gunnarsson gjort hattrick och Malmö FF hade drygat ut sin ledning till 6-0.

– Det andra målet var nog snyggast tror jag men jag får väl titta på TV-bilderna sen. Jag får bollen vid mittplan sen driver jag upp och skjuter utifrån. Den satt fint, säger Malin Gunnarsson.

Men inhopparen och MFF var inte nöjda där. I takt med att Lunds SK blev allt mer trötta la laget in en högre växel och i slutminuterna rann det i väg till 8-0. Malin Gunnarsson fick avsluta målskyttet med sitt fjärde mål för dagen. Malmö FF vann därmed grupp tre i DM med den imponerande målskillnaden 18-0 på tre matcher.

– Ja, det var enkelt, konstaterade Malin Gunnarsson efter matchen.

MÅL

MFF: Skarström (12′), Wiliamsdotter (17′), Gunnarsson (54′), Gunnarsson (65′), Skarström (68′), Gunnarsson (84′), Sjögren (88′), Gunnarsson (89′)