Malmö FF – GIF Sundsvall 2-0

Publicerad 11 april 2017 i Matches

18 378 bänkade sig på Swedbank Stadion för årets första allsvenska hemmamatch och fick se Malmö FF besegra GIF Sundsvall med 2-0.

En härlig vårkväll i Malmö och första hemmamatchen i årets allsvenska för Malmö FF. Himmelsblått inledde frenetiskt och satte gång på gång press på de norrländska gästerna. I den 22:a minuten var ledningsmålet nära när Erdal Rakips hårda inspel längs marken så när nådde lagkamraterna i straffområdet, men GIF Sundsvall rensade i sista stund.

I den 34:e minuten hittade Anders Christiansens hörna Franz Brorssons panna, vars nick skarvades i mål av Behrang Safari och 1-0-målet var ett faktum. Målet var Safaris första i Allsvenskan sedan återkomsten till MFF förra sommaren.

I den 60:e minuten utökade Malmö FF ledningen till 2-0 med ett riktigt vackert fotbollsmål. Ett precist inlägg från Yoshimar Yotúns vänsterfot hittade in till Markus Rosenberg som behärskat plockade ner bollen och tryckte in 2-0 i Tommy Naurins bortre hörn.

MFF fortsatte spela stabilt halvleken igenom och bjöd på fint passningsspel och många kreativa kombinationer. Pawel Cibicki var företagsam i anfallet och var nära att spräcka sin målkolumn vid flera tillfällen, men fick lämna planen mållös. Resultatet 2-0 stod sig matchen ut och Malmö FF kunde därmed räkna hem årets första seger i serien.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Jag tycker att vi är riktigt bra i andra delen av den första halvleken. Vi tar tillbaka bollen, är aggressiva och hittar rätt med vårt centrala övertag, något vi har jobbat mycket med i veckan. Det är jag väldigt nöjd med. I andra halvleken gör Sundsvall en del justeringar och det reder vi inte ut tillräckligt bra. Vi blir lite bekväma i det vi har. Men sett över 90 minuter är jag väldigt nöjd.

– 2-0-målet var ett otroligt härligt fotbollsmål. Dels Yotúns frispelning och dels ”Mackan” som gör det vi alla vet att han är bra på.

Malmö FF: Safari (34’), Rosenberg (60’)

Malmö FF: Yotún (70’), Eikrem (78’)
GIF Sundsvall: Björkander (30’)