Malmö FF – GIF Sundsvall 0–0

Publicerad 30 september 2018 i Matches

Stort spelövertag men bara en poäng hemma mot GIF Sundsvall.

Efter en trevande inledning och jämnt spel de första 20 minuterna skapade MFF matchens första målchans. Sören Rieks tog emot bollen i straffområdets ytterzon och sköt med höger bredsida mot bortre hörnet, men bollen träffade stolpens utsida.

I den 27:e minuten kom nästa möjlighet. En välslagen frispark från Behrang Safari hittade Lasse Nielsen som sköt på volley, men utanför. Nu var MFF inne i en bra period och skapade tryck via stort bollinnehav och många hörnor. Trots övertaget höll GIF Sundsvall undan och lagen gick till halvtidsvila i likaläge.

I den 52:a minuten kombinerade MFF i ett snyggt anfall. Bollen nådde Romain Gall på högerkanten som skickade in ett inlägg mot Marcus Antonsson som träffade pannan, men nicken gick tätt utanför. Anfallet var signifikativt för matchen, som präglades av stor speldominans från himmelsblått och mängder av inläggschanser. Men trots 21-1 i hörnor och 8-3 i avslut lyckades laget inte omsätta statistikens favör i några mål. När domaren blåste i pipan efter fyra tilläggsminuter stod det 0-0 på resultattavlan.

Trots frustrationen över en utebliven seger innebär resultatet att MFF, med en match mer spelad, passerar Hammarby IF och går upp på tredje plats.

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi dominerade matchen i alla aspekter, men Sundsvall försvarade sig väl och med stor kämpaglöd. Vi kom runt på kanterna och slog inlägg efter inlägg. Kanske skulle vi ha varierat spelet lite oftare, för när vi gjorde det blev det farligt, exempelvis vid Sörens stolpskott.

– Jag kan inte fela spelarnas ansträngning och inställning. Sundsvall är ett bra fotbollslag som kan frustrera och såra dig om du tillåter dem att ha bollen. Men vi spelade vårt spel och forcerade dem till misstag. Det var imponerande med tanke på var vi befinner oss i säsongen, med det täta matchandet.

– Bonke var väldigt solid på mitten. Jag är glad för hans skull. Överlag hade vi mer än nog för att vinna matchen, men tyvärr var det ändå inte tillräckligt idag.

Varningar
GIF Sundsvall: Moreno (32’)

Publik
12 058

Laguppställning
Walter Viitala
Eric Larsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari (79’ Binaku)
Romain Gall (61’ Traustason), Fouad Bachirou (61’ Christiansen), Bonke Innocent, Sören Rieks
Marcus Antonsson, Markus Rosenberg

Ersättare: Mathias Nilsson, Egzon Binaku, Arnór Traustason, Anders Christiansen, Andreas Vindheim, Laorent Shabani, Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners