Malmö FF går skilda vägar med Erdal Rakip och Romain Gall

Publicerad 06 november 2022 i Herr,Nyheter

Efter säsongens slut då innevarande kontrakt går ut kommer Erdal Rakip och Romain Gall att söka nya utmaningar.

I samband med dagens match mot Degerfors tar Romain Gall farväl av Eleda Stadions hemmapublik efter 4,5 år i Malmö FF. Under Romain Galls tid i föreningen har Malmö FF vunnit två SM-guld och ett cupguld samt spelat tre gruppspel i Europa League och ett i Champions League.

Samtidigt gör även Malmö FF:s egna produkt Erdal Rakip sin sista match i föreningen för den här gången.

Erdal Rakip började spela fotboll i Malmö Fotbollförening som femåring, han debuterade för vårt A-lag som 17-åring i en allsvensk match borta mot Brommapojkarna och vid 26 års ålder har Erdal Rakip till dags dato vunnit sex SM-guld. Utöver det har mittfältaren vunnit ett cupguld samt varit med och fört Malmö FF till tre gruppspel i Champions League samt två gruppspel i Europa League.

Vi önskar Romain och Erdal stort lycka till med sina kommande utmaningar och ser fram emot att någon gång i någon form hälsa välkomna tillbaka till Eleda Stadion igen!

– Vi tackar Romain och Erdal för deras insatser i Malmö FF de senaste åren och önskar dem stort lycka till framöver. Romain har kämpat på bra i både med- och motgång och Erdal, som egen produkt och med sina sex SM-guld, har en alldeles särskild plats i den himmelsblå historien. Erdal är malmöit och MFF:are och till sådana säger vi inte adjö, utan på återseende, säger Malmö FF:s sportchef Andreas Georgson.

huvudpartners

officiella partners