Malmö FF fortsatt bäst i Sverige på spelarutbildning

Publicerad 11 november 2020 i Herr,Nyheter,Ungdom

Malmö FF är den förening i Sverige som utbildar flest spelare som nu spelar i någon av de 31 bästa ligorna i Europa, det visar en rapport från CIES Football Observatory. Det är tredje året i rad som MFF är enda svenska klubb på listan.

MFF-fostrade duon Anel Ahmedhodzic och Amin Sarr jublar över SM-guldet. På bilden skymtas tre andra MFF:are med bakgrund i akademin: Oscar Lewicki, Marko Johansson och Franz Brorsson.

Rapporten från CIES Football Observatory visar att 29 spelare som har spelat i Malmö FF i minst tre år mellan åldrarna 15 till 21 just nu är aktiva i någon av Europas 31 bästa ligor. Precis som 2018 och 2019 är MFF den enda klubben från Sverige på listan.

– Det är ett kvitto på att vår akademiverksamhet håller mycket hög kvalitet och att våra ungdomsspelare fostras i en bra miljö med duktiga tränare och genomarbetade utbildningsplaner. I första hand är målet att leverera spelare till MFF:s A-trupp, men den här rapporten visar också att vi utbildar spelare som håller hög internationell nivå i andra europeiska ligor, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Ur ett nordiskt perspektiv har Malmö FF sällskap på listan av två andra klubbar: FC Nordsjælland (också 29 fostrade spelare) och HJK Helsingfors (35 spelare).

MFF:s målsättning är att vara den ledande klubben inom elitfotboll i Norden och i de yngre åldersgrupperna står den individuella utvecklingen och glädjen till fotbollen i centrum med målsättning att fostra nya potentiella A-lagsspelare.

Läs hela rapporten från CIES Football Observatory.

huvudpartners

officiella partners