Malmö FF förlänger med Johan Dahlin

Publicerad 05 juni 2024 i Herr,Nyheter

I tolv säsonger har Johan Dahlin vaktat målet för Malmö FF. Nu är det klart att han förlänger sitt kontrakt med ett år.

Under fjolåret var Johan Dahlin en bärande spelare när Malmö FF tog hem det 23:e SM-guldet och han stod samtliga matcher i allsvenskan förutom en. Han passerade även 400 spelade matcher i föreningen och är den aktiva spelaren med flest matcher i MFF. Den här säsongen har börjat på samma sätt och i cupfinalen mot Djurgårdens IF spelade han återigen en nyckelroll när han stod för två straffräddningar.

MFF-karriären började redan 2009 när Johan Dahlin kom till föreningen från norska Lyn. Under sin första sejour i klubben, mellan 2009 och 2013, blev det två SM-guld och 151 matcher innan han lämnade för spel i Gençlerbirligi. Efter Turkiet gjorde han två säsongen i FC Midtjylland innan han återvände hem till Malmö FF sommaren 2017.

De senaste sju åren har Eleda Stadion varit hem för Johan Dahlin. På de åren har det blivit fyra nya SM-guld och två cupguld. Dessutom har han varit med och tagit föreningen ut i Europa fyra gånger.

Nu förlänger han kontraktet med ett år och blir Malmö FF trogen över säsongen 2025.

Daniel Andersson, sportchef:

– Det känns väldigt bra. Alla har sett hur bra han har varit, hur fokuserad han varit och laddad. Det var egentligen inget snack om saken att vi förlänger nästa år också.

– Det är alltid skönt för alla parter att veta tidigt. För oss var det ett enkelt beslut och det var det för Johan också, kändes det som. 

Johan Dahlin:

– Det känns jättebra, kul att vara med på den resan som vi har startat. 

– Det är en kombo av att Malmö vill ha kvar mig och att jag kan fortsätta. Samtidigt är det inte något jag har gått och tänkt på utan jag har fokuserat på dagen som är, att prestera och göra mitt bästa i match och träning. Sen får man ta hur formen är och hur kroppen känns. Det kändes bra så det är inga konstigheter. 

– Det gör mycket att det blir klart tidigt. Det ger arbetsro och nu kan jag bara slappna av när jag har semester och fokusera på att ha just semester. Det tror jag blir viktigt inför den perioden som kommer när vi kommer tillbaka.

huvudpartners

officiella partners