Malmö FF förlänger kontraktet med Samuel Adrian

Publicerad 12 oktober 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att meddela att klubben förlänger kontraktet med mittfältaren Samuel Adrian till och med 2023.

Redan som åttaåring anslöt Samuel Adrian till Malmö FF från Blentarps BK. 22-åringen har tagit vägen genom MFF:s ungdomslag innan han 2017 skrev på ett lärlingskontrakt med föreningen. Samma år debuterade han i A-laget innan han året efter fick seniorkontrakt med Malmö FF.

2018 var också året då Samuel Adrian debuterade från start i MFF bredvid Bonke Innocent på det centrala mittfältet när laget vann mot BK Häcken med 2-0. Han fick även chansen i två kvalmatcher till UEFA Champions League.

Förra sommaren lånades Samuel Adrian ut till Kalmar FF där det dessvärre endast blev fyra matcher för mittfältaren innan han ådrog sig en korsbandsskada och återvände till Malmö FF.

Den 17 september i år gjorde Samuel Adrian comeback i tävlingssammanhang för Malmö FF. Mittfältaren ersatte Oscar Lewicki i matchens 93:e minut mot Budapest Honvéd FC när laget tog sig vidare i kvalet till UEFA Europa League. Inhoppet innebar Samuel Adrians första match på 403 dagar.

Daniel Andersson

– Det senaste året har varit tufft för Samuel, men han har bevisat att han förtjänar ett nytt kontrakt i Malmö FF. Jag är imponerad över hans mentala styrka och sättet han har skött sin rehabilitering.

– Samuel besitter en stor arbetskapacitet, är trygg med bollen och har en fin passningsfot. Han har de kvaliteter vi efterfrågar i Malmö FF. Dessutom har han gått genom våra ungdomslag och då känns det extra kul att han stannar i klubben.

Samuel Adrian

– Det känns jätteskönt och ett kvitto på att man har gjort det bra. MFF är klubben i mitt hjärta. Jag har sett lagets matcher sedan jag var liten och jag har gått från ungdomsleden upp till A-laget.

– Det har varit ett krävande år med min långvariga skada, men jag har krigat på och tagit en dag i taget. Sakta men säkert har det gått åt rätt håll. Att jag skulle få komma in och spela en Europa League-match med Malmö FF hade jag haft svårt att tro för någon månad sedan. Det är hårt jobb som ligger bakom det och jag är väldigt glad över att förlänga mitt kontrakt med klubben.

huvudpartners

officiella partners