Malmö FF förlänger kontraktet med Olof Persson

Publicerad 07 juli 2017 i Nyheter

Malmö FF förlänger kontraktet med assisterande tränaren Olof Persson. Det nya kontraktet gäller till och med den 31 december 2022.

Olof Persson kom till Malmö FF 1995 och spelade under sin aktiva karriär 350 matcher för föreningen och var med i guldlaget 2004. Efter avslutad spelarkarriär återkom han till MFF år 2014 i rollen som assisterande tränare där det blivit SM-guld 2014 och 2016 samt Champions League-gruppspel 2014 och 2015.

– Under perioden som Olof varit här har vi haft stora framgångar och han är en stor faktor till det. Han står för kontinuitet i klubben och vi är glada att ha knutit honom till oss under en lång tid framöver, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF. 

– Han har jobbat under tre tränare och lärt sig mycket. I sitt ledarskap är Olof duktig på de mjuka värdena och att få resten av gruppen att må bra. Han vet hur man lyfter andra och deras kvaliteter, fortsätter Daniel Andersson.

I sin ledarroll kommer Olof Persson även i fortsättningen att bland annat ansvara för fasta situationer. Vid sidan av sitt arbete med A-laget leder han också U21-laget tillsammans med Jens Fjellström.

– Jag känner mig otroligt glad, stolt och tacksam för att klubben i mitt hjärta visar mig ett så stort och långt förtroende. Jag trivs väldigt bra i MFF och har, som jag ser det, Skandinaviens bästa jobb om man ser till rollen som assisterande tränare, säger Olof Persson.

– Jag är också tacksam mot alla som stöttar oss i vått och torrt. Nu ser jag med stor entusiasm fram emot att fortsätta vara en del i Malmö FF:s utveckling och att vi tillsammans kan ta ytterligare kliv.

huvudpartners

officiella partners