Malmö FF förlänger kontraktet med Fouad Bachirou

Publicerad 06 februari 2019 i Nyheter

Malmö FF och Fouad Bachirou är överens om en ettårig kontraktsförlängning. Mittfältarens nya kontrakt sträcker sig till och med 2022.

Den 28-årige centrala mittfältaren Fouad Bachirou föddes i Frankrike och fick sin fotbollsutbildning i Paris Saint-Germain FC:s akademi. Efter spel i Greenock Morton FC i Skottland och Östersunds FK tog han klivet till Malmö FF i januari 2018, då han undertecknade ett fyraårskontrakt.

Under debutsäsongen i MFF-tröjan etablerade han sig snabbt som en viktig kugge på mittfältet och hjälpte bland annat föreningen till gruppspel och därefter vidare till sextondelsfinal i UEFA Europa League.

Nu förlänger han kontraktet med ett år och hans nya avtal med Malmö FF sträcker sig till och med 2022.

Fouad Bachirou:
– Jag är glad och stolt över att förlänga kontraktet. Att klubben visar sådan uppskattning och vill förlänga med mig redan efter ett år måste betyda att jag har gjort någonting bra.
– MFF är en passionerad klubb som siktar högt i alla tävlingar. Personligen är det något som driver mig. Jag ser alltid fram emot att spela framför våra supportrar och med vetskapen om att vi är laget som alla vill slå.

Daniel Andersson, sportchef:
– Under hösten visade Fouad vilken hög klass han håller även mot bra motstånd i Europa. I mina ögon är han en komplett spelare som är duktig både i duellspelet och med bollen. I vårt system spelar han ofta i balansrollen och är viktig för vår speluppbyggnad. Vi är väldigt nöjda med att ha förlängt hans avtal med Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners