Malmö FF föll mot Nordsjälland

Publicerad 24 februari 2013

Med många spelare på skadelistan testade Malmö FF ett nytt spelsystem mot FC Nordsjälland. Men istället för att äga bollen på mittfältet hade laget svårt att få fast bollen på offensiv planhalva mot ett fysiskt och bollskickligt FCN som välförtjänt vann med 2-0.

Inför dagens match brottades MFF med en del skador på forwardssidan. Med Magnus Eriksson, Tokelo Rantie och Benjamin Fadi på skadelistan bestämde sig Rikard Norling för att testa att spela med fem mittfältare där Simon Thern skulle fungera som länk mellan mittfält och Dardan Rexhepi på topp.

MFF hade under stora delar av matchen svårt att få fast bollen på danskarnas planhalva vilket gjorde att Malmö blev tillbakatryckta av det bollskickliga FC Nordsjälland som välförtjänt vann med 2-0.

 

– Vi gör ingen bra match men vi fick en del svar. Ibland är inte alla svar ”Halelulja”, men de är i alla fall svar. Vi har laddat våra spelare med mycket träning under veckan och hade på känn att de kankse inte skulle ha lika mycket spring i benen som vi hade mot Odense förra veckan. Men vi fick nästan alla våra spelare att spela 90 minuter, vilket också har varit vår inriktning under försäsongen, berättar Rikard Norling efter matchen.

Med tanke på skadorna hos våra forwards ville ni testa på att spela 4-5-1 inför framtida drabbningar, hur tyckte du att det gick?
– Bevisligen gick det inte riktigt som vi ville. Nu har nu lite att utgå ifrån, så att helt skrota tanken tycker jag absolut inte att vi ska göra. Vi vet också att vi verkligen måste gnugga på det för att få den utdelning som vi vill.

 

Startuppställning:
Dahlin
Concha-Jansson-Helander-Ricardinho
Hamad-Friberg-Halsti-Forsberg
Thern
Rexhepi (ut min 56)

Inhopp
Petter Thelin (in min 56)

 

FC Nordsjälland U21 – Malmö FF U21 2-1

I match nummer två hade MFF mer att säga till om och det var glädjande att åter se Simon Kroon spela fotboll. U21 bjöd på mycket fart längst kanterna där Simon Kroon och Pawel Cibicki stormade fram och därför var det inte konstigt att just Cibicki var den som inledde målskyttet med sitt 1-0 fint framspelad av Petter Thelin och Ivo Pekalski.

Nordsjälland kom mer och mer in i matchen och lyckades pricka in två mål innan domaren satte pipan i munnen efter 90 minuter och blåste av.

Olsen
Vilas Nilsson-Blomqvist-Johansson-Konate
Kroon(ut)-Horten(ut)-Pekalski-Cibicki(ut)
Thelin(ut)-Rindmo

Inhopp:
Piotr Johansson
Mirza Halvadzic
Erdal Rakip
Jonathan Ekendahl