Malmö FF – FC Midtjylland 1–1

Publicerad 09 februari 2016 i Matches

Träningsmatchen i Dubai slutade 1–1 efter att de två lagen haft var sin bra halvlek.

Mål Malmö FF: 60’ Rosenberg
Mål FC Midtjylland: 26’ Pusic

Varningar FC Midtjylland: 19’ Kadlec, 87’ Poulsen

Laguppställning: Wiland – Tinnerholm (78’ Konate), Árnason, Bengtsson, Yotún – P. Johansson (62’ Svanberg), Christiansen (46’ Lewicki), Eikrem (73’ Rakip), Berget (83’ Tetteh) – Kjartansson (73’ Molins), Rosenberg (83’ Sana).

Ersättare: M. Johansson, Konate, Rakip, Lewicki, Molins, Mehmeti, E. Andersson, Sana, Carvalho, F. Andersson, Brorsson, Svanberg, Bergqvist, Tetteh.

Matchen inleddes i ett högt underhållande tempo. FC Midtjylland hotade med långa inkast och i den fjärde minuten nådde ett sådant fram till en anfallare i boxen som dock inte lyckades överlista Wiland. MFF:s respons kom från Jo Inge Berget när han i en fin aktion tog sig fram längs vänsterkanten och bröt in i straffområdet. Inspelet till Markus Rosenberg misslyckades dock.

Med tiden tog motståndarna över allt mer och efter ett vackert kombinationsspel kom 0-1 genom Pusic. Tio minuter senare kunde underläget varit det dubbla när en klackframspelning ställde MFF-försvaret. Avslutet gick utanför.

Den andra halvleken inleddes piggt av MFF. En fin frispark från Eikrem skruvades fram till Kjartansson som gjorde mål. Linjedomaren viftade för offside. Möjligen felaktigt, då det var Lewicki som stod i offsideposition. Kort därpå fick Magnus Wolff Eikrem till ett fint skottläge, men avslutet blockerades.

Den stora himmelsblå energin gav utdelning när Piotr Johansson och Vidar Örn Kjartansson stressade motståndförsvaret som slog iväg en boll i gapet till Markus Rosenberg. Anfallaren placerade vackert in kvitteringen. MFF fortsatte trumma på och hade flera bra chanser, inte minst i slutsekunderna då ett inlägg från Konate var nära att slås in av både Svanberg och Molins. Matchen slutade oavgjort.

– Vi börjar den första halvleken väldigt bra, jag var jättenöjd. Vi vågade spela det spelet som Malmö FF ska spela. Även fast Midtjyllande satte press på oss så vågade vi hålla i bollen och spela runt. Mot slutet av den första halvleken såg vi lite slitna ut och då tog även Midtjylland över allt mer. Den andra halvleken tyckte jag var outstanding, säger Allan Kuhn.

Det känns som att spelarna kommunicerar väldigt mycket mer på planen än vad de gjorde tidigare.
– Jag jobbar väldigt mycket med det. Även fast man hör min röst väldigt mycket nu i början, så ska det vara spelarna som styr varandra. Målvakten ska styra mittbackarna, mittbackarna ska styra de centrala mittfältarna och de ska i sin tur styra anfallarna. Jag tyckte att jag såg en bra utveckling av det idag.

Hur ser du på den andra halvleken?
– Vi äger den andra halvleken, både i vårt sätt att spela försvarsspel men även sättet som vi skapade chanser – det enda som saknades var fler mål.