Malmö FF – FC Krasnodar 1–1

Publicerad 04 februari 2019 i Nyheter

Oavgjort mot FC Krasnodar i träningsmatch två i Marbella.
Ny dag på träningslägret i Marbella och ny match mot ryska FC Krasnodar. MFF fick en smakstart och satte 1-0 i den 8:e minuten genom Carlos Strandberg. Efter fint kombinationsspel längs kanten nådde ett inlägg Strandberg som behärskat nickade in bollen vid den närmsta stolpen.

Ledningen höll dock bara i sig i fem minuter. MFF-försvaret fick några chanser att rensa, men inte bättre än att ett motlägg hamnade hos en fristående motståndare i straffområdet. Spelaren gjorde inget misstag utan placerade in skottet utom räckhåll för debuterande MFF-lärlingen Mathias Nilsson i målet.

Det var MFF som höll i taktpinnen under den första halvleken. Efter den första halvtimmen omsattes bollinnehavet i ett par chanser, men utan att resultera. Först provade Markus Rosenberg på ett tillslag, men målvakten var alert och räddade till hörna. Några minuter senare bjöd MFF på ett nytt rappt anfall och Arnór Traustason sköt, men utan att träffa målet. Lagen gick till halvtidsvila i ställning 1-1.

I den 53:e minuten ryckte Egzon Binaku fram längs vänsterkanten och passade in till Strandberg som sköt via en försvarare till hörna. Nästa möjlighet skapades drygt tio minuter senare när Eric Larsson slog en djupledsboll till Romain Gall, som dock inte fick kontroll på avslutet och träffade den utrusande målvakten.

Den sista kvarten skapade MFF en hel del chanser, men utan att omsätta i mål. Närmst var man på tilläggstid när först Adi Nalic avancerade och spelade ut till Strandberg som sköt. Skottet styrdes ut över kortlinjen och på den efterföljande hörnan var Franz Brorsson oerhört nära att nicka in ett segermål, men bollen smet ovanför ribban. Den andra matchen på två dagar mot FC Krasnodar slutade oavgjort.

Mål
Malmö FF: Strandberg (8’)FC Krasnodar: (13’)
Uwe Rösler efter matchen:
– Tyvärr vann vi inte idag även om vi dominerade stort i andra halvlek. Vi hade flera bra intentioner och laget visade vilja. Vi justerade en del taktiska saker till andra halvlek. Det gav utslag och vi skapade betydligt fler chanser, men uppenbarligen inte tillräckligt många för att döda matchen.

Om Carlos Strandberg:
– Jag är glad för Carlos. Han fick några minuter igår och hela matchen idag. Han jobbade hårt och fick sitt mål. För en anfallare är mål alltid den bästa medicinen för att komma igång.

Om Markus Rosenberg:
– Väldigt bra att han fick runt 60 minuter. Vi hade en överenskommelse om 45, men han ville stanna kvar på planen. Varje minut räknas och jag är glad att det gick bra. Överlag är vi tacksamma att undvika skador idag.

Om Anel Ahmedhodzic:
– Han är ny och inte van vid vårt spelsätt, men ändå visade han några av de ingredienser som gjorde att vi ville ha hem honom. Han är atletisk och tekniskt duktig.
Laguppställning
Mathias NilssonEric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Hugo Andersson (68’ Shabani), Franz Brorsson, Egzon Binaku
Romain Gall, Bonke Innocent, Arnór Traustason (58’ Adrian)
Carlos Strandberg, Markus Rosenberg (58’ Nalic)

Ersättare: Laorent Shabani, Yahya Kalley, Amel Mujanic, Johan Dahlin, Adi Nalic, Samuel Adrian

huvudpartners

officiella partners