Malmö FF – FC Krasnodar 0–2

Publicerad 03 februari 2019 i Nyheter

Fysisk kamp mot ryska ligatvåan slutade med förlust.

Söndagens träningsmatch i Marbella mellan de båda sextondelsfinalisterna i UEFA Europa League fick sin första målchans i den 8:e minuten. Marcus Antonsson löpte i djupet och sköt utanför, efter fint förarbete från anfallskollegan Guillermo Molins.

I den 14:e minuten skapade MFF ett nytt fint anfall där bollen nådde ut till Sören Rieks till vänster. Dansken tog emot och sköt med bredsidas, men i burgaveln. Minuten senare kom matchens så långt främsta möjlighet när Marcus Antonsson kom fri, men målvakten parerade hans skott till hörna.

MFF-målvakten Johan Dahlin fredade målet väl och gjorde bland annat en bra räddning i den 37:e minuten. En motståndare mötte ett inlägg på volley, men Dahlin räddade nere vid stolproten.

Den andra halvleken var några minuter gammal när MFF tvingades till ett byte på Oscar Lewicki. Mittfältaren fick känning i låret efter en djupledslöpning och fick behandling och lindat lår. In i hans ställe kom Arnór Traustason. Lite senare fick Molins krampkänning i låret och klev av.

I den 81:a minuten tog FC Krasnodar ledningen. Ett anfall längs högerkanten mynnade ut i en pass snett inåt bakåt som Viktor Claesson kunde skjuta in i öppet mål. Ryssarna utökade i den 87:e minuten på straff efter att Behrang Safari blivit av med bollen och Rasmus Bengtsson tvingats kapa en motståndare i friläge.

Överlag bjöd träningsmatchen mot ryska ligatvåan på en fysisk kamp och intensivt spel. En markant höjning i kvalitet på motstånd och ett test på vad som komma skall när tävlingssäsongen drar igång om mindre än två veckor.

Redan imorgon (måndag) väntar en ny match mot FC Krasnodar.

Mål
FC Krasnodar: Claesson (81’), Ari (87’)

Uwe Rösler efter matchen:
– Första tjugo minuterna förde vi spelet. Vi pressade bra, vann bollar och skapade två chanser med Antonsson som löpte in bakom deras backlinje. Våra två anfallare kombinerade bra med varandra.

– Efter tjugo minuter tog de över lite grand och det fortsatte i andra halvlek. När vi hade bollen gav vi bort den lite väl enkelt. Vi hamnade mest i försvarsposition. Men det är förståeligt, Krasnodar har redan spelat två tuffa matcher här på gräs och detta var vår första. De är före oss och det sa jag redan på förhand.

– Jag är glad över vad spelarna visade. De tog med sig vad vi har tränat på och försökte verkställa det ute på planen. Vi är på rätt spår. Det enda minuset var att vi åkte på några smällar, men jag tror inte det är allt för farligt.

Laguppställning
Johan Dahlin
Andreas Vindheim (81’ Larsson), Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Sören Rieks
Oscar Lewicki (53’ Traustason), Fouad Bachirou, Anders Christiansen (76’ Gall)
Marcus Antonsson, Guillermo Molins (66’ Strandberg)

huvudpartners

officiella partners