Malmö FF – FC Flora 4–0

Publicerad 26 januari 2018 i Matches

Storseger mot estländska mästarna i årets andra träningsmatch.

Malmö FF inledde försäsongens andra träningsmatch med kraft och fart. Carlos Strandberg och Alexander Jeremejeff skickade båda tidigt tunga projektiler som den estländske målvakten fick styra undan till hörna. Mait Toom i målet stod dock inte för en fullt lika stabil insats när han kort därpå släppte in en bakåtpassning i mål. Bara minuten senare utökade MFF ledningen efter att Alexander Jeremejeff omarkerat nickade in Vindheims fina inlägg.

Carlos Strandberg såg sugen ut på att öppna sitt målkonto för 2018 och efter 15 spelade minuter petade han in 3–0. MFF dominerade på alla delar av planen men när FC Flora till sist fick ett genombrott blev det farligt. Johan Dahlin fick se ett avslut från nära håll ta i stolpen och ut.

Andra halvlek inleddes med en giftig målchans för Pavle Vagic som kunde avsluta från närheten av straffpunkten mot en målvakt i sidledsrörelse. Skottet gick tyvärr precis utanför den högra stolpen. Kanske var det annars inte riktigt samma tryck i laget efter paus. Med halvtimmen kvar gjordes sex byten och många unga spelare fick komma in och bidra med energi.

Det märktes inte minst när Teddy Bergqvist briljerade i den 74:e minuten. Han snurrade upp motståndarna i straffområdet och rullade behärskat in 4–0. Matchen tappade i tempo efteråt och resultatet stod sig till domaren blåste i pipan för sista gången.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi hade en bra kunskap om motståndet och pratade mycket om att jobba med vår intensitet och vårt tempo, både när vi pressar och har bollen själva. Det var kul att se. Det var också spännande att se vår högersida med Bachirou, Reiks och Vindheim. Vi överbelastade på ett fint sätt.

– Andra halvlek började bra och vi fick sen en injektion med de som kom in. Matchen dog efter att vi gjorde 4–0. Det var inte samma energi. Men en bra erfarenhet för de unga som fick spela den sista halvtimmen.

Malmö FF: Självmål (6’), Jeremejeff (8’), Strandberg (16’), (74’ Bergqvist)