Malmö FF – FC Dynamo Kiev 0–0

Publicerad 08 februari 2019 i Nyheter

Oavgjort i genrepet inför sextondelsfinalen i UEFA Europa League.

MFF ställdes mot ukrainska ligatvåan FC Dynamo Kiev i den sista träningsmatchen innan tävlingssäsongen rivstartar mot Chelsea FC i UEFA Europa League nästa torsdag. Förhållandena i spanska Marbella var strålande, sol och strax under 20 grader, och en utmärkt gräsplan på Estadio Municipal de Marbella.

Den första halvleken var i mångt och mycket ett ställningskrig mellan två bollskickliga lag. MFF styrde tempot och hade initiativet den första kvarten, men Kiev växte in i matchen och tog tillbaka allt mer bollinnehav ju längre halvleken led.

Den första halvleken bjöd inte på några hundraprocentiga målchanser. Närmst kom Kiev på frispark i 34:e minuten strax utanför straffområdet, men Johan Dahlin hade kontroll och lät bollen passera strax över ribban. Ställningen i halvtid var 0-0.

I den 46:e minuten var det nära nätrassel direkt. Andreas Vindheim kom runt på kanten och slog ett lågt inspel som Marcus Antonsson så när fick en tå på, men bollen smet förbi foten.

Den andra halvleken fortlöpte i ungefär samma stil som den första. Det syntes att det var två lag som var långt framme i försäsongen, tempot var högt och matchbilden tät. Inga solklara målchanser förrän i den 89:e minuten när en Kiev-anfallare hittade en öppen yta i straffområdet och mötte ett inlägg med pannan, men nickade utanför.

Slutsignalen ljöd och innebar att MFF satte punkt för ett givande träningsläger i Marbella. Nu fortsätter förberedelserna på hemmaplan inför torsdagens sextondelsfinal i UEFA Europa League mot Chelsea FC.

Uwe Rösler efter matchen:
– Idag spelade vi mot ett lag med stor erfarenhet från Champions League-fotboll. Vi var det bättre laget i första halvlek och jag såg tydliga förbättringar jämfört med Krasnodar. Och vi höll nollan för första gången på fem matcher. Sista 15 minuterna behövde vi gräva djupt för att hålla ångan uppe men spelarna visade stor moral.

– Både jag och spelarna är nöjda med träningslägret i sin helhet. Nu är vi så bra som vi kan vara i den här fasen. Vi ser fram emot en kvällsmatch, fullt hus och all den energi det ger oss. Jag ser verkligen fram emot Chelsea-matchen.

Varningar
Malmö FF: Bengtsson (20’), Christiansen (63’)

Laguppställning
Johan Dahlin
Andreas Vindheim (87’ Larsson), Lasse Nielsen (46’ Brorsson), Rasmus Bengtsson (73’ Andersson), Behrang Safari, Sören Rieks
Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Arnór Traustason
Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (69’ Strandberg)Ersättare: Mathias Nilsson, Franz Brorsson, Anel Ahmedhodzic, Bonke Innocent, Laorent Shabani, Carlos Strandberg, Adi Nalic, Dusan Melicharek, Hugo Andersson, Egzon Binaku, Samuel Adrian, Eric Larsson, Romain Gall

huvudpartners

officiella partners