Malmö FF – Drita FC 2–0

Publicerad 17 juli 2018 i Matches

Returmatchen slutade 2-0 till MFF som avancerar vidare i kvalspelet med sammanlagt 5-0.

Första matchen i Kosovo slutade 3-0 i MFF:s favör, ett bra resultat att bygga vidare på i returmötet på Stadion. I den 12:e minuten uppstod matchens första målchans när Samuel Adrian prövade från distans, men målvakten avvärjde till hörna.

I den 25:e minuten kombinerade anfallsparet för dagen sig fram till nästa möjlighet. Alexander Jeremejeff vände upp och friställde Carlos Strandberg som sköt på ett tillslag, men ny räddning till hörna från Dritas siste utpost. På den efterföljande hörnan nickade Franz Brorsson bollen i mål, men domaren blåste för frispark till de kosovanska mästarna.

MFF kreerade även nästa möjlighet och återigen var det Samuel Adrian som sköt från långt avstånd. Innermittfältaren fick på en praktträff som träffade stolpen, ett skott som förtjänade ett bättre öde.

Direkt i den andra halvleken kom nästa ramträff. Strandberg klackade fram till Sören Rieks som drog till hårt med vänstern, men bollen gick i ribban.

Ledningsmålet kom i den 55:e minuten. Skottvillige Samuel Adrian sköt ett skott längs marken och Carlos Strandberg höll sig framme framför mål. På hockeymanér styrde anfallaren enkelt in 1-0 till MFF.

Fem minuter senare var det dags igen. Eric Larsson skar in från sin kant och sköt ett behärskat vänsterskott som letade sig hela vägen in i målmaskorna. Högerbackens första mål i MFF-tröjan och han firade med den äran, en tjusig volt framför den stora MFF-klacken.

Sammantaget en väl genomförd match och en komfortabel seger för Malmö FF som därmed avancerade vidare i Champions League-kvalet. I nästa runda (Q2) väntar rumänska mästarna CFR Cluj. MFF inleder på bortaplan tisdagen den 24 juli klockan 18:00 (svensk tid).

Uwe Rösler efter matchen:

– All heder åt Drita som kämpade hårt över två matcher. Idag hade vi några medicinska bekymmer inför matchen och det var tänkt att Arnór skulle starta. Men istället kom Samuel in och var fantastisk. En ung spelare som kommer vara fylld av självförtroende nu.

– Carlos och Eric lyfte energinivån i laget och i slutändan var vi välförtjänta vinnare. Vi stängde matchen och det var det som var det viktiga.

Malmö FF: Strandberg (55’), Larsson (60’)