Malmö FF drar västerut

Publicerad 24 februari 2008

Imorgon bär det av till Florida för spelare och ledare i Malmö FF. Via Washington så landar man i Orlando vid 19-tiden imorgon kväll(lokal tid) för ett tio dagar långt träningsläger.

Under den tiden skall man hinna med ett antal träningspass samt två träningsmatcher mot två lokala lag. De som är där får se något väldigt ovanligt historiskt sett. Endast en gång tidigare, under de 98 år sedan Malmö FF bildades, har man mött ett amerikanskt lag i USA.

Malmö FF kommer att bo på Holiday Inn i Orlando. Man kommer att träna och spela på University of Central Floridas anläggning.

Två matcher är inplanerade, mot Palm Beach Pumas den 2 mars klockan 15.00(21.00 svensk tid) och University of Central Florida den 4 mars klockan 14.00(20.00 svensk tid)

Anders Andersson bloggar
Hemsidan kommer att rapportera från lägret samt tipsa om länkar till andra reportage därifrån. Allt för att de MFF:are som är intresserade skall få så mycket information som möjligt.

Hemsidan upprepar tidigare års succéer med att ha en bloggande Anders Andersson och vi kommer att få matchbilder från träningsmatcherna.

Vi vet också att Svenska Fans och Sydsvenskan kommer att vara på plats och deras reportage kommer vi naturligtvis att länka till. Likaså om något annat reportage dyker upp. Allt om lägret kommer man alltså att hitta samlat på mff.se.

Denna service finns ju redan sedan två år tillbaka på hemsidan under något som kallas Nyheter på nätet som ni hittar här

MFF vs USA historik

1975-08-31
Malmö FF- New York Cosmos, spelplats Malmö Stadion
5-1(2-0) Publik: 21785

1-0 Tore Cervin
2-0 Conny Andersson
3-0 Tommy Andersson
3-1 Pelé
4-1 Conny Andersson
5-1 Tommy Larsson

Kommentar: Malmö FF spelade med ett rätt så B-betonat manskap bland annat beroende på skador och landslagsuppdrag.

1979-10-05
Malmö FF- Chicago Sting, spelplats Malmö Stadion
3-4 (1-1) Publik 3316

Kommentar: Matchen stod 1-1 efter full tid efter att Tommy Hansson kvitterat Chicagos ledning.
Efter full tid blev det en så kallad Shoot-Out direkt utan förlängning. Malmö FF:s mål gjordes av Rickard Strömbeck och Ingemar Erlandsson.

1982-03-25
Seattle Sounders- Malmö FF, spelplats The Kingdom, Seattle
3-2 (2-1)Publik: 6000

Kommentar: Malmö FF:s mål gjordes av Thomas Sjöberg och Torbjörn Persson. Detta är den enda match Malmö FF spelat i USA så här långt. Vi har revansch att kräva med andra ord.

1982-02-30
New York Cosmos- Malmö FF, spelplats Empire Stadium, Vancouver, Canada
1-0 (0-0) Publik: 16.000

Kommentar: Malmö FF vann på ett självmål av New York Cosmos.

Länkar om lägret så här långt

Camp Canaveral – en guide för er på hemmaplan

Fotboll i Orlando

WELCOME TO ORLANDO !