Malmö FF – Djurgårdens IF 3–2

Publicerad 24 april 2017 i Matches

Inför över 19 000 åskådare bjöd Malmö FF och Djurgårdens IF på en målrik tillställning som MFF avgjorde med ett sent segermål av Yoshimar Yotún. 

Matchen inleddes i högt tempo och med en fantastisk inramning på Swedbank Stadion. Det dröjde till den 22:a minuten innan MFF skapade matchens första farlighet. Franz Brorsson nådde högst på en hörna från Yoshimar Yotún med en nick som gick strax utanför stolpen. Efter en dryg halvtimme sätter MFF hårt tryck mot Djurgårdsmålet och till slut hamnar bollen hos Anton Tinnerholm som med vänsterfoten placerar in 1-0 till MFF. Precis innan halvtid tilldelas Djurgården en straff som Magnus Eriksson förvaltar. 1-1 i paus.

MFF tar snabbt tag i matchen igen men har svårt att skapa chanser framåt. Istället är det bortalaget som tar ledningen med 2-1 genom Gustav Engvall. Ett kvitteringsjagande MFF får utdelning tio minuter senare när Markus Rosenberg tar sig förbi på högerkanten och hittar inhoppare Jo Inge Berget som kan slå in kvitteringen. Med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid hittar Yoshimar Yotún lite yta utanför straffområdet och testar lyckan. Och som han gjorde det! Med en drömträff från 30 meter avgör matchen med en tidig kandidat till årets mål. 3-2 till MFF som står för en stark vändning.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Först måste jag säga att det var en fantastisk stämning här idag. Det är det jag bär med mig mest från idag, tillsammans med Yotúns mål. Jag tycker att vi får ett bra grepp om matchen i första halvlek och tycker nästan att vi kunde ha dödat matchen redan då. 

– Andra halvlek ser annorlunda ut. Vi hamnar lite fel i vår positionering och får inte flyt i spelet vilket gör att Djurgården kan ställa om, och det gör de bra. Djurgården gör en bra match och ställer till det det för oss men vi tar särskilt med oss första halvlek där vi kunde ha avgjort matchen.

Mål
Malmö FF: Anton Tinnerholm (31’), Jo Inge Berget (75’), Yoshimar Yotún (86’)
Djurgårdens IF: Magnus Eriksson (47’), Gustav Engvall (65’)

Varningar
Malmö FF: Anton Tinnerholm (35’), Lasse Nielsen (46’), Erdal Rakip (49’), Yoshimar Yotún (81’)
Djurgårdens IF: Othman El Kabir (35’), Jesper Karlström (85’)

Publik
19074

Laguppställning
Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari
Erdal Rakip (62’ Berget), Oscar Lewicki (71’ Eikrem), Anders Christiansen, Yoshimar Yotún
Markus Rosenberg, Pawel Cibicki (91’ Jeremejeff)

Ersättare: Fredrik Andersson, Pa Konate, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim.


Köp biljetter till nästa hemmamatch mot Örebro SK den 1 maj:

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners