Malmö FF – Djurgårdens IF 1–0

Publicerad 03 maj 2018 i Matches

Tre tunga poäng på hemmaplan.

Fouad Bachirou och Rasmus Bengtsson var tillbaka från skador och gick in i startelvan i mötet med Djurgårdens IF, som inför matchen plockat lika många poäng som MFF i årets allsvenska, åtta stycken.

Malmö FF inledde piggt och satte bollen i nät redan efter tre minuter genom Markus Rosenberg, men domare Andreas Ekberg hittade en obstruktion i straffområdet och blåste för frispark till motståndarlaget. I den 23:e minuten var det återigen nära att Rosenberg noterades i målprotokollet. Lagkaptenen mottog ett fint inlägg från anfallskollegan Carlos Strandberg och nådde högst i en höjdduell, men nicken träffade stolpen. Nästa målchans dök upp för Strandberg i den 40:e minuten. Han sprang sig fri djupled och fick ett hyfsat läge till vänster i straffområdet, men avslutet gick via en täckande Djurgårdenförsvarare till hörna.

Malmö FF presterade en energifylld halvlek och revanschlustan var märkbar efter nederlaget i Kalmar. Men trots att hemmalaget förde spelet och skapade ett flertal chanser blev den första halvleken mållös.

Ledningsmålet kom i den 59:e minuten. Markus Rosenberg slog ett långt inlägg som Eric Larsson mötte vid den bortre stolpen. Högerbacken stötte bollen inåt i plan till Carlos Strandberg som sköt in 1-0 i öppet mål. Ett förlösande mål för MFF som inlett även den andra halvleken med fart och energi. Äntligen gav det utdelning på resultattavlan.

Den andra halvleken blev en intensiv historia, med bland annat en utvisning på gästernas mittback Jonas Olsson under den fem minuter långa tilläggstiden. Men inga fler mål noterades och Malmö FF kammade hem en efterlängtad trepoängare inför 15 728 åskådare på Stadion.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi är såklart väldigt glada över den här segern. Vi har slitit några dagar och samlat ihop trupperna. Det blev en väntad matchbild med andrabollspel och en fajt som vi behövde ta, och vi tog den. Vi var väldigt beslutsamma i duellspelet och släpper till få möjligheter till Djurgården.

– Segern sitter hårt inne och det har förstås påverkat oss att vi har tagit färre poäng hittills än vad vi hade velat. Men en väldigt bra genomförd match från vår sida, där vi får in våra yttrar lite mer i plan vilket gör att vi vinner många andrabollar. Det här är förhoppningsvis början på något riktigt bra.

Mål
Malmö FF: Strandberg (59’)

Varningar
Malmö FF: Svanberg (64’)
Djurgårdens IF: Olsson (20’, 93’), Danielson (50’)

Utvisning
Djurgårdens IF: Olsson (93’)

Publik
15 728

Laguppställning
Johan Dahlin
Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari (78’ Binaku)
Mattias Svanberg, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou (77’ Adrian), Sören Rieks (46’ Traustason)
Carlos Strandberg, Markus Rosenberg

Ersättare: Fredrik Andersson, Arnór Ingvi Traustason, Egzon Binaku, Alexander Jeremejeff, Franz Brorsson, Isak Ssewankambo, Samuel Adrian

Nästa hemmamatch
Malmö FF – IFK Göteborg
Måndag 7 maj 19:00
Stadion

Köp biljett

huvudpartners

officiella partners