Malmö FF – Djurgårdens IF 1–0

Publicerad 24 april 2016 i Matches

Veckans andra trepoängare när Djurgårdens IF besegrades efter hörnmål. 

Malmö FF satte prägeln på matchen med frekventa bollvinster högt upp i banan och ett spel som tryckte ner motståndarna djupt. Vid ett par tillfällen var det nära mål. Först efter en norsk hörnvariant där Eikrem slog en boll längs marken till Berget, vars skott dock gick strax över målramen. Kjartansson fick också ett lysande läge ensam med målvakten efter ett mycket fint och kvickt kombinationsspel, men avslutet räddades.

Spelet på plan var fysiskt och många spelavbrott störde rytmen. De två lagen gick till halvtidsvila med mållös ställning.

I den andra halvleken var det bortalaget som inledde starkast. Skott från både Sam Johnson och Kevin Walker tvingade Wiland att sträcka ut sig rejält. Matchens första mål gick ändå till MFF. Eikrem slog en hörna som inbytte Carvalho styrde in i mål med huvudet. Det räckte gott och väl till tre poäng. MFF spelade klart matchen utan att släppa till några större chanser.

Allan Kuhn efter matchen
”En jättesvår och orytmisk match med mycket fasta situationer. Djurgården är bra på det och det var inte förväntat att vi skulle göra mål på en fast situation. Men Carvalho är bra på huvudet. Det är en jämn match som vi vinner på ett fint mål.”

Mål
Malmö FF: Carvalho (62’)
Djurgårdens IF: –

Varningar
Malmö FF: –
Djurgårdens IF: Hansson (1’), Sabovic (85’)

Publik: 18 734

Laguppställning:
Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson (41’ Carvalho), Franz Brorsson, Pa Konate
Magnus Wolff Eikrem (83’ Rodic), Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget
Markus Rosenberg (66’ Molins), Vidar Örn Kjartansson

Ersättare: Fredrik Andersson, Guillermo Molins, Enock Kofi Adu, Yoshimar Yotún, Vladimir Rodic, Tobias Sana, Carvalho.

huvudpartners

officiella partners