Malmö FF deltar på Malmedalsveckan

Publicerad 16 augusti 2018 i Nyheter

Nästa vecka arrangeras för första gången den politiska festivalen Malmedalen i Vänskapsparken i Rosengård. Malmö FF deltar under måndagen med ett seminarium om föreningens sociala arbete vid sidan av fotbollsplanen, med fokus på arbete och etablering.

Målet med Malmedalen är att få fler, framför allt förstagångsväljare, att rösta. Malmedalen arrangeras av RGRA (Rörelsen Gatans Röst & Ansikte), en ideell förening som arbetar för att aktivera ungdomar genom mediaproduktion.

I juni var Malmö FF på plats under Almedalsveckan i Visby för att diskutera fotbollens samhällsansvar. När Malmedalen nu arrangeras för första gången är upplägget snarlikt. Alla riksdagspartier har sin egen dag och varje dag kommer också att ha ett tema.

Måndagens tema är arbete och etablering, där Malmö FF deltar genom att bland annat arrangera ett seminarium om idrottens sociala ansvar.

– För oss är det helt naturligt att arbeta med samhällsfrågor. Vi har ett ansvar att vara förebilder och att bidra till ett bättre samhälle. Det gör vi bland annat genom Skolfotboll mot rasism och Karriärakademin, säger Niclas Carlnén.

Med i panelen finns Niclas Carlnén (VD i Malmö FF), Karin Heri (Svensk Elitfotbolls nationella samordnare för MFF:s initiativ Karriärakademin) och Mattias Olsson (regionchef MIAB AB). Seminariet modereras av MFF:s försäljningschef Magnus Svensson.

Seminariet börjar klockan 16:00. Men redan från klockan 15:00 – och fram till 20:00 – kommer MFF att vara på plats med ett tält. Kom dit och prata med oss, träffa föreningens U17-tränare som håller i en trixtävling och få chans att vinna biljetter för två till en kommande allsvenska hemmamatch!Läs mer om Malmedalsveckan här.

huvudpartners

officiella partners