Malmö FF deltar i ett europeiskt hållbarhetsprojekt

Publicerad 21 januari 2021 i MFF i Samhället,Nyheter

Som enda klubb i Europa har Malmö FF fått den unika möjligheten att medverka i det europeiska hållbarhetsprojektet Greenfoot. Projektet är en del i programmet Horizon 2020 som finansieras av EU-kommissionen.

Tillsammans med det franska- och det irländska fotbollförbundet samt fotbollförbundet i Azerbajdzjan har Malmö FF, som enda fotbollsklubb i Europa, kommit med i hållbarhetsprojektet Greenfoot. Projektet är en del i Horizon 2020 som är ett av EU:s mest omfattande program för forskning och innovation där MFF nu ska delta i arbetet för smart och hållbar tillväxt för alla.

– Eleda Stadion är en fastighet som bedriver verksamhet 365 dagar om året. Utmaningen för oss är att vi parallellt med den vardagliga verksamheten också arrangerar fotbollsevenemang minst 15 gånger om året. Det slukar mycket energi samtidigt som vårt nordliga klimat kräver att vi jobbar med uppvärmning och det inkluderar även fotbollsplanen, säger Malmö FF:s fastighetschef Jerry Wihlborg.

Malmö FF ser tillsammans med Greenfoot en potential och outnyttjad kraft i sparande av energi kopplad till fotboll.      

– Det här är precis i linje med vårt hårda arbete med att vara med och bidra till att uppnå Agenda 2030. Det här är också ett kvitto på vårt goda samarbete med EFDN, European Football for Development Network. Det här ger oss även möjlighet att utbyta erfarenhet och information med stora aktörer som kan hjälpa oss att växa som klubb utanför fotbollsplanen och föra vårt arbete framåt, säger Karin Heri, ansvarig för samhällsfrågor på Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners