Malmö FF – Degerfors IF 3–2

Publicerad 17 februari 2019 i Matches

Tre poäng i gruppspelspremiären.

MFF:s första halvlek i årets gruppspel av Svenska cupen lämnade mer att önska. Gästande Degerfors IF inledde piggt och hade fem avslut under de inledande tjugo minuterna, men Johan Dahlin stod för ett par vassa parader i MFF-målet.

Mot slutet av halvleken förbättrade MFF spelet något och tog ledningen i den 40:e minuten. Romain Gall vek läckert in från vänster och navigerade förbi några motståndare innan han friställde Marcus Antonsson i bortre delen av straffområdet. Anfallaren gjorde inget misstag utan rullade enkelt in bollen i mål.

Men ledningen höll inte i sig mer än ett par minuter. Ett misstag av den så långt klanderfrie Johan Dahlin låg till grund för kvitteringen. Dahlin rusade ut för att nicka undan en djupledsboll, men träffade olyckligt Anel Ahmedhodzic och nicken gick i motsatt riktning till öppet mål för Degerfors Rasmus Alm.

MFF gjorde två byten tidigt i den andra halvleken som fick effekt. Fouad Bachirou och Anders Christiansen kom in och höjde bolltempot. I den 58:e minuten hamnade bollen i nät genom Carlos Strandberg, men det vinkades av för offside. Minuten senare tvingades Johan Dahlin göra en ny jätteräddning, när Rasmus Alm återigen hotade i en djupledslöpning.

I den 66:e minuten fick Strandberg en ny målchans och tryckte av med vänstern, men målvakten räddade med benen. MFF tog istället ledningen fem minuter senare efter ett danskt samarbete. Anders Christiansen slog ett väl avvägt inlägg mot bortre stolpen där Lasse Nielsen dök upp och knoppade in bollen i mål.

I den 78:e minuten kvitterade Nikola Ladan från elva meter, efter att domaren pekat på straffpunkten sedan Anel Ahmedhodzic fällt en motståndare. Men återigen blev det ett kortvarigt tillstånd på resultattavlan, för två minuter senare drog Romain Gall till från distans och gav MFF ledningen på nytt. Det blev matchens sista mål och MFF bärgade därmed tre poäng i gruppspelspremiären.

Uwe Rösler efter matchen:
– Mot ett lag som Degerfors behöver man skapa bollinnehav där bak och det var vi inte tillräckligt bra på idag. Men vi bytte in Bachirou och Christiansen och hittade en väg att vinna matchen. Det var det viktigaste. Nu blickar vi framåt, mina tankar är redan på matchen på torsdag.

– Rent psykologiskt var det en svårare match idag än i torsdags, för mot Chelsea har du inget att förlora. Det är ingen lätt situation för våra unga spelare som kommer in. Men de tar till sig värdefulla erfarenheter från det här och går vidare.

Mål
Malmö FF: Antonsson (40’), Nielsen (71’), Gall (81’)Degerfors IF: Alm (43’), Ladan (79’)

Varningar
Malmö FF: Christiansen (61’)Degerfors IF: Björndahl (94’)

Publik
2 283

Laguppställning
Johan Dahlin
Hugo Andersson (53’ Bachirou), Lasse Nielsen, Anel Ahmedhodzic
Eric Larsson, Erdal Rakip (53’ Christiansen), Oscar Lewicki, Romain Gall, Egzon Binaku
Marcus Antonsson, Carlos Strandberg (79’ Rosenberg)

Ersättare: Dusan Melichárek, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Behrang Safari, Fouad Bachirou, Adi Nalic, Arnór Traustason

huvudpartners

officiella partners