Malmö FF – Dalkurd FF 1–1

Publicerad 27 maj 2018 i Matches

Uddlös insats slutade med poängtapp i vårsäsongens sista match.

Malmö FF var pigga i matchöppningen och skapade två målchanser under matchens första tio minuter. Först kom Carlos Strandberg fri med den från MFF utlånade målvakten Sixten Mohlin, som stoppade anfallarens skott med en benparad. I den 7:e minuten slog Mattias Svanberg ett pressat inlägg som skar genom straffområdet och nådde hela vägen bort till Sören Rieks. Dansken tryckte av direkt, men skottet gick högt över.

Carlos Strandberg fick en ny jättemöjlighet att göra mål i den 18:e minuten. Eric Larsson och Mattias Svanberg kombinerade på högerkanten och den sistnämnde slog ett inlägg längs marken som Strandberg mötte framför målet, men avslutet passerade över ribban.

I den 43:e minuten tog Dalkurd ledningen genom Ahmed Awad. Behrang Safari fick inte undan bollen ordentligt och Awad snappade upp den utanför straffområdet. Anfallaren avancerade några meter och placerade in 1-0 med vänsterfoten. Det var gästernas första avslut på mål i matchen. MFF skapade flera klara chanser i den första halvleken, hade tre skott på mål, men saknade skärpan. Ställningen i halvtid var 0-1.

Efter halvtidsvilan fick Strandberg äntligen utdelning. Anfallaren drev upp bollen och gick på eget avslut utanför straffområdet. Med vänstern pricksköt han in kvitteringen intill den högra stolpen. En fin och bestämd aktion av MFF-forwarden som innebar hans fjärde mål i årets allsvenska. I den 69:e minuten fick han chansen att dubbla sitt målkonto och ge Malmö FF ledningen. Men nicken på Eric Larssons fina inlägg gick utanför.

Eric Larsson stod för flera bra framspelningar. I den 82:a minuten hittade han Markus Rosenberg i den bortre delen av straffområdet, men kaptens avslut blev misslyckat. MFF:s press ökade den sista kvarten, bland annat sköt Felix Konstandeliasz tätt ovanför ribban.

Men skärpan och effektiviteten lyste med sin frånvaro matchen igenom, frånsett kvitteringsmålet. Mötet med den allsvenska jumbon slutade oavgjort och innebar en ny resultatmässig besvikelse. Nu får vi rikta in oss på att vässa formen under speluppehållet och komma tillbaka starkare i återstarten.

Daniel Andersson efter matchen:

– Vi visste vad som väntade. Ett Dalkurd som skulle kämpa allt vad de kunde och komma till omställningar. Men det blev för stillastående och lågt bolltempo i första halvlek. Den känns inte bra. I andra halvlek kommer vi ut lite mer bestämda och sätter press på dem. Vi kvitterar och går för en slutforcering men vi får inte dit det sista. Det är en stor besvikelse. Vi är inte riktigt där idag tyvärr.

Malmö FF: Strandberg (55’)

Dalkurd FF: Awad (43’)

Malmö FF: Rosenberg (56’), Strandberg (58’)

Dalkurd FF: De John (60’)