Malmö FF – Columbus Crew klockan 21.30

Publicerad 05 februari 2014

Efter matchen mot New England Revolution

– De senaste träningarna har vi fortsatt med det arbete som vi jobbade med innan matchen mot New England revolution. Vi har tittat på den defensiva organistationen, hur vi sätter press på bollhållaren och hur vi ska hålla laget kompakt och tajt. Jag tyckte att vi gjorde det ganska bra i den senaste matchen där vi inte gav dem många målchanser om du bortser ifrån inledningen av matchen där vi var lite skakiga, berättar Malmö FFs tränare, Åge Hareide.

I matchen mot New England revolution bjöd MFF motståndarna på ett mål i matchens inledning och det tog ungefär en halvtimme innan det var MFF som tog tag i taktpinnen. Efter matchen berättade spelarna att de hade vissa svårigheter att komma in i det nya spelsättet men att det skulle komma över tid.

– Vi har inte fokuserat så mycket på förra matchens första halvtimme, utan vi har mer repeterat det som vi måste bli bättre på i våra förflyttningar. När vi har ett kompakt lag bildas det ytor som motståndarna kan utnyttja men det gäller det för oss att läsa av spelet bättre och ta tillbaka bollen innan de hinner såra oss.

– Det jag tar med mig ifrån den förra matchen är att vi tog tillbaka kontrollen av matchen och inte gav dem så många chanser. Det enda vi bjöd dem på var målet, vilket var väldigt onödigt, men vi bjöd dem inte på några större chanser och vi hade kunnat vinna matchen.

Med Markus Rosenbergs intåg i Malmö FF har Åge Hareide valt att flytta ner Guillermo Molins till höger på mittfältet.

– Jag hoppas att det blir bra. Markus behöver speltid, vilket alla behöver nu i början av säsongen. Just därför ska vi ge alla spelarna lite tid och sen hoppas vi att vara redo till den första mars då vi spelar första omgången i Svenska cupen. Det är det som är viktigast.

Startuppställning:
Olsen
Albornoz, Jansson, Johansson, Ricardinho
Molins, Halsti, Thern, Forsberg
Eriksson, Rosenberg

Förbestämda byten i halvtid:
Jansson ut – Helander in
Olsen ut – Azinovic in