Malmö FF – Chelsea FC 1-2

Publicerad 14 februari 2019 i Matches

Trots en stark insats föll MFF med uddamålet mot Chelsea FC.

MFF startade matchen frenetiskt och med en hög press lyckades man skapa två tidiga hörnor. En av hörnorna nådde sånär Rasmus Bengtsson som sprang sig fri vid bortre stolpen. Chelsea visade snabbt upp sin bollskicklighet och stod för det mesta av bollinnehavet men mäktade inte med att störa Johan Dahlin förrän i minut 30 då Ross Barkley fick yta framför MFF-målet. Den engelska mittfältaren kunde behärskat placera in gästernas ledningsmål.

Den höga pressen var MFF:s bästa anfallsvapen och med lite flyt kunde det ha blivit en kvittering i slutminuterna av den första halvleken. Men det var bortalaget som gick till halvtidsvila i ledning.

Efter paus kom de himmelsblå spelarna ut med ny energi och Arnór Traustason var bara decimeter från en kvittering när hans skott styrdes precis utanför Kepas högra stolpe. När MFF fortsatt tryckte på för att utjämna matchen kontrade Chelsea in andra målet efter att Willian serverat Olivier Giroud. Tungt för MFF som öppnade andra halvlek starkt. Men utdelningen kom till slut! I den 80:e minuten blev Anders Christiansen frispelad av Markus Rosenberg och kunde rulla in reduceringen. 1-2! Chelsea jagade ett tredje mål i matchens slutskede men matchen slutade med en uddamålsförlust. En stark insats av samtliga spelare.

Malmö FF: Christiansen (80’)
Chelsea FC: Barkley (’30), Giroud (58’)

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi startade matchen på ett mycket positivt sätt och visade inte Chelsea någon överdriven respekt. Deras första mål kom när vi hade en bra period och det var egentligen deras första riktiga målchans.

– I andra halvlek lyckades vi göra ett viktigt mål och jag tycker den vilja och mentalitet som spelarna visade upp var fantastisk. Spelarna är inte allt för besvikna. De vet att vi gjorde en bra match mot ett riktigt bra lag.