Malmö FF – CFR Cluj 1–1

Publicerad 01 augusti 2018 i Matches

MFF vidare med totalt 2–1 när Traustason kvitterade med drömmål till en fantastisk inramning på Stadion.

Som om inte den heta sommarvärmen räckte var det en kokande stämning på Stadion när de två lagen klev ut för returmatchen i andra kvalomgången till Champions League. MFF hade med sig ett 1–0-resultat från första matchen men som Uwe Rösler sa på presskonferensen dagen innan handlade det ändå om att gå för vinst. Och redan efter en minuts spel var MFF nära att få till ett ledningsmål efter fint samspel mellan Anders Christiansen och Sören Rieks.

Men motståndarna visade också upp ett stundtals giftigt djupledsspel som tack vare stabila punktinsatser från försvar och målvakt kunde avvärjas. När matchen dock hade börjat sätta sig och inget av lagen riktigt lyckades få till ett välfungerande spel kändes det som att allt hade slagit en knut runt sig själv. Det låsta läget bröts på sämsta möjliga sätt när den första halvleken närmade sig sitt slut. En cykelspark från Damjan Dokovic gick stolpe in och plötsligt var dubbelmötet kvitterat.

Markus Rosenberg sköt ett volleyskott i stolpen på övertid och när domaren blåste för halvtidsvila var det fortsatt ledning för gästerna. Stolpe in, stolpe ut.

MFF inledde andra halvlek med en större aggressivitet och högre press. Publiken vred upp trycket och efter tio minuter gav det utdelning. Arnór Ingvi Traustason vek in med bollen i banan och sköt ett långskott som satt högt och otagbart för den rumänske målvakten.

Intensiteten och kampen ökade på planen och för vissa rann det över. När ungefär en kvart återstod visades CFR Clujs mittfältare Juan Culio ut efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort. Det skapades inte många chanser åt något håll när de 10-mannade motståndarna jagade mål. MFF spelade kontrollerat, stängde ytor och nästan alla supportrar som kunde ställde sig upp för att sjunga fram laget under ett fantastiskt tryck de sista minuterna.

Slutresultatet 1–1 betydde vidare avancemang till Champions Leagues tredje kvalomgång!

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi började riktigt bra. Chansen vi fick skulle vi ha satt. Det skulle gjort matchen annorlunda. Vi blev för defensiva och använde inte vårt bollinnehav till att skapa något. Det fanns något att förlora och det satt nog i huvudet på spelarna. Cluj gjorde ett billigt mål på en fast situation. Vi måste vara bättre i det läget.

– I andra jagade vi resultat och anföll. Vi gjorde målet och sen fick de ett rött kort. Då höll vi för mycket i bollen utan att det hände något och spelade för många långbollar. Men generellt gjorde spelarna det fantastiskt.

Malmö FF: Traustason (55’)
CFR Cluj: Dokovic (36’)

Malmö FF: Christiansen (49’), Antonsson (90+5’)
CFR Cluj: Dokovic (28’), Culio (62’+ 77’ [utvisad]), Omrani (82’), Muresan (30’)