Malmö FF – BK Häcken 1-3

Publicerad 27 juni 2013

Inför matchen höjde Rikard Norling en varningsflagg på att BK Häckens duktiga anfallare Moestafa El-Kabir med största sannolikhet skulle söka sig ut till MFFs högerkant. Det var just det som skedde i den nionde minuten då bortalaget gjorde 0-1. Men om vi backar bandet 19 sekunder så var det MFF som gick på ett fint anfall och var nära att spräcka nollan, istället gick Häcken och El Kabir på kontring. Via ett perfekt inlägg hitta El-Kabir Makondele i straffområdet som nickade in 0-1.

Precis som i matchen mot Elfsborg så hade Malmö FF – bortsett från målet – en fin period under matchens första halvtimme där laget kom till många fina lägen men Källqvist i Häcken-målet stod ständigt i vägen.

Istället kunde Häcken utöka sin ledning efter ett mindre flipperspel i MFF:s straffområde innan bollen tillslut hamnade hos El-Kabir som behärskat placerade in 2-0.

Malmö FF kom tillbaka och gjorde 1-2 genom ett fin distansskott av Emil Forsberg.

Men när alla satt och väntade på halvtidsvilan passade BK Häcken att gå på ett sista anfall genom…Moestafa El-Kabir som återigen kom runt på MFF:s högerkant innan han slog in ett inlägg längs marken som René Makondele alldeles för enkelt kunder peta in.

Under den andra halvleken satsade MFF allting framåt vilket gav bortalaget enorma ytor när de väl kontrade. Trots att MFF jagade en kvittering blev det aldrig någon riktig slutforcering och matchen slutade 1-3.