Malmö FF bäst i Sverige på spelarutveckling, igen

Publicerad 03 november 2021 i Nyheter,Ungdom

När det schweiziska fotbollsinstitutet CIES rankar de klubbar som tränat flest spelare i 31 av UEFA:s högstadivisioner så är Malmö FF på nytt bäst i Sverige och ännu en gång med på topp 100-listan över samtliga klubbar i Europa.

Emil Lindman och lagkamraterna i P19 jublar över ett mål i mötet med Juventus FC i UEFA Youth League.

Malmö FF:s målsättning är att vara en ledande klubb inom elitfotbollen i Norden och i de yngre åldersgrupperna står den individuella utvecklingen och glädjen till fotbollen i centrum, med målsättning att fostra nya potentiella A-lagsspelare. I en rapport från CIES Football Observatory konstateras att Malmö FF, för fjärde året i rad, är bäst i Sverige på att utveckla fotbollsspelare. Av de Nordiska klubbarna är det bara finska HJK Helsingfors och danska FC Midtjylland som är högre rankat än MFF.

Rapporten visar bland annat vilka europeiska klubbar som utbildat flest spelare som för närvarande spelar i de 31 högstaligorna i Europa. Spelarna måste ha representerat föreningen i minst tre år mellan åldrarna 15 till 21.

– Vi vet att vi har duktiga tränare och en genomarbetad utbildningsplan men det här är ett kvitto på att vår akademiverksamhet håller en mycket hög nivå. Vår uppgift kommer alltid vara att i första hand producera spelare till Malmö FF:s A-trupp men den här rapporten vittnar också om att vi utbildar spelare som håller hög internationell nivå, säger Per Ågren, Sportchef & värdegrundsansvarig, MFF Ungdom.

huvudpartners

officiella partners