Malmö FF är vidare till semifinal i Svenska cupen

Publicerad 22 mars 2014

Malmö FF slog under lördagen Brommapojkarna med 2-0 och är därmed klara för semifinal i Svenska cupen.

Malmö FF inledde lördagens match bäst och hade ett flertal fina chanser tidigt i matchen. Redan i den sjunde minuten hade Simon Kroon ett skott i stolpen men efter ett tag gick matchen in i ett långsammare tempo och inget av lagen skapade några större chanser.

– Vi fick inte riktigt igång spelet så som vi ville. Sen kände jag inte alls igen BP som jag minns dem sen sist. När de var här i höstas försökte de hela tiden spela sig ur situationerna, nu spelade de mer långbollar mot Dardan Rexhepi, säger Simon Thern.

Då Guillermo Molins var avstängd och Markus Rosenberg har problem med sitt ben ställde Åge Hareide upp med endast en naturlig anfallare på plan i Magnus Eriksson.

– Det blev att vi spelade en typ av 4-3-3 där Simon Kroon och Emil Forsberg skulle ligga högt upp i sina ytterpositioner, berättar Thern.

Malmö FF tog ledningen efter en frisparksvariant som fick en att minnas svenska landslagets ”Brolin-frispark” 1994. Istället för att skjuta på mål gick bollen längs marken till Magnus Eriksson som sprungit ifrån sin försvarare och skapat sig yta. Bollen slogs in i straffområdet av Eriksson där Halsti hoppade över och istället kunde Filip Helander sätt till sin fot och 1-0 till MFF.

– Efter målet tappar vi lite tempo, men det kändes som att vi hade bra kontroll. Det var upp till Brommapojkarna att ta ett steg upp i banan och vi låg mer och väntade, säger Thern.

I matchens slutskede blev Markus Halsti utvisad och BP skulle precis bygga upp ett tryck när Pawel Cibicki satte fart på sin vänsterkant och friställde Forsberg som avslutade på målvakten men inte blev det sämre än att Simon Kroon kunde stöta in returen och avgöra matchen.

Malmö FF är nu vidare till semifinal. Vem som kommer att stå som motståndare lottas på tisdag under Allsvenskans upptaktsträff som äger rum på Swedbank Stadion.

 

* * * * *

Det enklaste sättet för dig att stötta MFF är att skaffa årskort. Årskortet gäller på samtliga Allsvenska hemmamatcher och ger dig förtur till biljett i Champions League. Tänk också på att i Europaspelet är antalet ståplatser begränsade till 3000 och vi har redan sålt drygt hälften av dessa som årskort.

Kontakta oss på biljett@mff.se eller kom in i MFF Shopen så hjälper vi dig att hitta din plats på Swedbank Stadion. Tillsammans får vi ett bättre Malmö!