Malmö FF är svenska mästare 2013!

Publicerad 29 oktober 2013

Malmö FF slog under måndagskvällen IF Elfsborg med 2-0 och säkrade därmed klubbens tjugonde serieseger!

Inför matchen var det många som pratade om stormen Simone och MFFs dåliga statistik uppe på Borås Arena. När klockan slog 19.05 var det som MFFs respekt för Boråslagets hemmaspel var som bortblåst samtidigt som stormen Simone hade bestämt sig för att slå till mot Borås lite senare än tänkt.

Redan i den första minuten hade Magnus Eriksson ett ypperligt tillfälle att ge MFF ledningen då han kom fri i straffområdet men avslutet gick över.

Några minuter senare tog Jiloan Hamad sig centralt in i banan och via en snurrfint som vanligtvis återfinns i TV-spel hade han lurat bort hela försvaret och var nu ensam med Elfsborgs målvakt. Tyvärr lyckades inte MFFs högermittfältare hålla kylan uppe och ledningsmålet lät sig därför väntas på….

…till den 36 minuten då Guillermo Molins sprang längs högerkanten innan han vek in och bombade in 0-1 i nättaket.

I den andra halvleken spelade hemmalaget upp sig men Molins såg till att släcka deras hopp då han retfullt chippade in 0-2.

Efter matchen var det stora glädjescener både på planen men även uppe på läktaren då laget tillsammans med 4000-5000 MFF-supportrar firade klubbens tjugonde serieseger.

Fler intervjuer och TV-inslag kommer imorgon.