Malmö FF anställer ny ekonomichef

Publicerad 02 juli 2020 i Nyheter

Nicklas Wigren blir ny ekonomichef i Malmö FF från och med den 3 augusti.

Nicklas Wigren är 51 år gammal och kommer senast från en tjänst som ekonomichef på industrikoncernen Teqnion. Han har lång erfarenhet av liknande tjänster och har bland annat arbetat på Folkspel, Röda Korset och inom försäkringsbranschen. Vid sidan av sitt dagliga arbete har Nicklas Wigren också sedan ett antal år tillbaka ett ideellt engagemang som styrelseordförande i Sverige för UNHCR.

Hos MFF blir Nicklas Wigren ansvarig för den operativa styrningen av ekonomin och kommer att arbeta nära vd och styrelse.

– Det ska bli spännande och inspirerande att få möjligheten att vara med och utveckla en verksamhet som engagerar så många människor. Jag är uppvuxen i Skåne så Malmö FF har alltid funnits med mig, på fotbollsplanen men också som en viktig kraft i samhället, säger Nicklas Wigren.

– Med erfarenhet från olika typer av organisationer så har Nicklas en vana av att leda och utveckla verksamheter. Han har en strävan att hela tiden göra saker och ting bättre, vilket är en riktigt bra egenskap om du ska jobba på Malmö FF, säger Niclas Carlnén, vd i Malmö FF.

Nicklas Wigren ersätter den tidigare ekonomichefen Jörgen Edmund som efter en gemensam överenskommelse lämnar föreningen.

huvudpartners

officiella partners