Malmö FF Akademi seriesegrare i division 4

Publicerad 09 oktober 2023 i Nyheter,Ungdom

Malmö FF Akademi gick obesegrade genom division 4. När serien avslutades under söndagen kom lagets 18:e seger på lika många matcher.

Olivia Johansson under fotbollsmatchen i Division 4 Sydvästra Skåne mellan Malmö FF Akademi och Ystads IF.

Malmö FF Akademi tog hem seriesegern i division 4 i stor stil. Laget gick obesegrade genom serien med den imponerande målskillnaden 196–4.

– Det är väldigt många saker som fungerat väldigt bra den här säsongen. Jag tror att det kanske finns en viss besvikelse över att vi släppt in fyra mål men 196 mål framåt talar ju ett tydligt språk. Tjejerna har gjort det vi tränat på, gått in med en bra inställning varje match och med det har vi fått resultat, säger huvudtränare Jeff Petersson.

Kontinuerligt med speltid mot seniorlag har utvecklat spelarna individuellt och som lag. Jeff Petersson ser idag att hans spelare fått en annan förståelse för den fysiska aspekten av spelet.

– Vi har ju fått möta äldre och större spelare den här säsongen. Vi visste innan säsongen att den största utmaningen skulle bli fysiken. Det blir lite tuffare dueller och andra närkamper än vad det blir i ungdomsmatcher men det är något vi hanterat bra. Spelmässigt är det fortfarande vi som har styrt spelet och tempomässigt har det inte varit en större utmaning får man väl vara ärlig med att säga.

Under året har flera av spelarna i laget, som till största del består av Malmö FF:s flickor 19, även fått speltid i MFF:s A-lag i division 1.

– Det är såklart väldigt nyttigt för dem. Vi har också spelare som tränar regelbundet med A-laget. Den biten är ju extremt viktig och kanske nästan viktigare än att spela matcher. En träning på 90 minuter med vårt A-laget ger väldigt mycket. Sedan är signalvärdet också betydelsefullt, det visar att det inte är stängt uppåt i föreningen.

Vad som är lagets nästa mål är redan klart.

– Det är klart att vinna division 3 känns fullt rimligt och som en bra målsättning.

huvudpartners

officiella partners