Malmö FF – AIK 2–0

Publicerad 07 augusti 2016 i Matches

Seger i toppmötet inför storpublik på Swedbank Stadion.

Matchinledningen präglades av ett aggressivt och bollvinnande bortalag som hade lätt att ta sig fram till farliga lägen. Johan Wiland stod för upprepade trygga räddningar som höll matchen mållös. MFF var för egen del nära ett ledningsmål när Kjartansson vann bollen högt och avlossade ett skott som skruvade sig precis utanför den vänstra stolpen. Efter hand fick laget också bättre flyt i passningsspelet och när första halvleken gick mot sitt slut kunde man konstatera att den hade varit jämn.

0-0 var dock inte tillräckligt bra för Magnus Wolff Eikrem som i den 43:e minuten gav MFF ledningen med ett välplacerat långskott från 20 meters avstånd. Innan domaren hade blåst av för vila var även Anders Christiansen nära att göra mål på distansskott men avslutet gick utanför.

Andra halvleks inledning var lik den första i meningen att kvitteringsjagade AIK stod för bollinnehavet och skapade en del farligheter. Tempot var dock något lägre och MFF hade inga svårigheter med att hålla undan och själva bjuda på giftiga försök. Flera gånger om var det nära att ytterligare en boll rann in bakom Carlgren i AIK-målet. Målvakten stod dock för fina räddningar, bland annat en lysande enhandsräddning på ett fint avslut från Berget efter 70 spelade minuter.

Med tio minuter från slutet bjöd även Wiland på en mästerlig räddning på nick från Väisänen, samtidigt som Bengtsson strax därpå rensade undan boll i sista stund för att förhindra baklängesmål. Anders Christiansen punkterade matchen på övertid genom att skjuta in 2-0 och MFF bärgade samtliga poäng i det spännande toppmötet.

Allan Kuhn efter matchen
Jag tycker att vi var bra. AIK är ett skickligt lag och vi hade bekymmer med dem första 20 minuterna. De kom in mellan våra lagdelar på ett bra sätt. Men vi redde ut det. Vi satte bättre press och pressar dem till tekniska misstag. Vi hade kunnat göra fler mål i andra halvlek och skulle ha gjort tvåan tidigare.

Malmö FF: Eikrem (43’), Christiansen (90+3’)