Mållöst mot IFK Kalmar

Publicerad 21 april 2024 i Dam,Nyheter

Trots spelmässig dominans, bra målchanser och flera ramträffar slutade bortamatchen i Kalmar mållös.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Fredrikskans.

25′ Det är MFF som kontrollerar bollinnehavet under matchens inledning och är bara en stolpträff från att ta ledningen när Anna Plantin avslutar från snäv vinkel.

43′ Oerhört nära MFF-ledning när Ema Paljevic rundar målvakten för att rulla in bollen i tom bur, men en IFK Kalmar-försvarare hinner dit och täcker. Mållöst efter 45 spelade minter.

60′ Plantin stressar Kalmar-målvakten och efter ett motlägg tar bollen i ribban. MFF med tryck mot hemmalagets mål.

71′ Ny ramträff. Denna gången styrs ett skott från Mafalda Barbóz i ribban.

90′ Trots bra målchanser och flera ramträffar slutar bortamatchen i Kalmar mållös.

Jonas Valfridsson efter matchen

– En otrolig besvikelse, även om det finns stolthet i att vi studsar tillbaka när det kommer till beteendebitarna. Vi sätter vårt försvarsspel riktigt bra men som sagt en stor besvikelse att vi inte gör minst ett mål i den här matchen. Vi skapar nog åtminstone fyra-fem så nära hundraprocentiga målchanser det går att komma men den satt inte idag.

– Det är svårt att analysera det så här tätt efter men vi blir kanske lite småstressade i avslutslägen och det är klart att det är någonting vi måste ta med oss. Men sen går det inte att komma ifrån att vi har stolpe ut idag. Bokstavligen. Vi har jobbat på försvarsspelet i veckan, det satt idag, nu får vi jobba mer på genombrottsfasen där vi ser att vi kommer till situationer men sista momentet sitter inte.

Laguppställning

Kathrine Larsen
Nathalie Hoff Persson, Sanna Kullberg (K), Elin Björklund, Sofia Wännerdahl
Mafalda Barbóz, Amanda Kander (Winblad 63′), Matilda Kristell
Nova Rolfsson (Persson 63′), Anna Plantin, Ema Paljevic

Ersättare: Linnea Hagberg, Agnes Mårtensson, Linnea Svensson, Anna Welin, Hanna Lofthammar, Petronella Winblad, Beatrice Persson

huvudpartners

officiella partners