Mållöst men bra av U21

Publicerad 15 juni 2007

Resultatmässigt presterade U21-laget snäppet bättre än A-laget igår med 0-0 mot Halmstads BK på Rosengårds IP. Men även en mållös match kan ha sin behållning: Alf Westerberg höll dagens insats som den bästa hittills för mixlaget av reserver och juniorer. Stiligast: en straffräddning av Håkan Svensson.

Malmö FF U21 – Halmstads BK U21

0 – 0

Startelva:

Håkan Svensson

Jasmin Sudic, Raoul Kouakou, Daniel Theorin, Christian Järdler

Elvir Biberic(53), Robin Nilsson, Erdin Demir

Labinot Harbuzi

Guri Baqaj(84), Edward Ofere.

Bänk: Festim Bytyqi(mv), Mak Dzonlagic, Viktor Dahlgren(53), Christoffer Lundin, Baris Hümmet(84).

– På det hela taget en bra match av oss, den bästa hittills faktiskt. Vi är bra rakt igenom i en match där nivå är förhållandevis hög och Halmstad kom med ett bra lag. Det här var en bra utvecklingsmatch, säger Alf Westerberg efter att U21-laget spelat 0-0 mot Halmstads BK:s på Rosengårds IP sent fredag eftermiddag (start 17).

En mållös match, men den saknade ingalunda chanser. MFF inledde matchen bra och tog ett klart kommando över händelserna. I detta skede hade Edward Ofere frispelad av Labinot Harbuzi en bra målchans, men fick inte till avslutet. I mitten av halvleken tappade de himmelsblå lite, HBK kom in i matchen med bra passningsspel och hotade framför allt från sin vänsterkant med Martin Fribrock. Övertaget kulminerade med en straff för HBK i 34:e minuten.

– Martin Fribrock slår straffen invid stolproten till vänster om Håkan, men Håkan sträcker ut och tar den. 37-åriga målvakter har starka handleder…
Håkan Svensson gjorde en fin insats i mål, och fick alltså toppa den inte bara med att hålla nollan mot sitt gamla lag utan också med att rädda en straff. Inte illa!

Innan paus kom MFF tillbaka in i matchen och hade en bra chans när debuterande junioren Guri Baqaj slog ett perfekt inlägg som Christian Järdler kom störtande på och nära mål nickade över.
I slutet av första halvlek bytte Elvir Biberic och Erdin Demir sida i mittfältstrion, och då fick högerbacken Jasmin Sudic mer hjälp med att tygla det största orosmomentet Fribrock.
– Erdin gör återigen ett kanonjobb, han håller verkligen på att ge oss ett intressant intryck i de matcher han spelar, säger Alf.

– Andra halvlek visar lite samma mönster som första; HBK har lite större bollinnehav men vi håller ihop det bra och är spetsigare i våra attacker – dock inte så spetsiga att vi lyckas göra mål…
Men även i andra halvlek fanns det några bra chanser:
– Edward Ofere hade två lägen till. Först ett fantastiskt genombrott från halva plan, där han tyvärr inte får till avslutet. I det andra läget spelar Raoul Kouakou fram honom i djupled. Sedan kom Guri Baqaj igenom och rundade målvakten, men tappade sedan bollen. HBK hade också lite, men vi skapade mer, refererar Alf Westerberg.

U21-debut i slutminuterna blev det också för Baris Hümmet, som avlöste Guri Baqaj på topp.

Nästa U21-match redan på tisdag mot Bunkeflo 17:00 men O B S ! Sir Elton tvingar med sitt snara nedslag på Malmö Stadion Sir Alf & C:o söderut till Brovallen – lagen byter helt enkelt datum på sina möten.

/Tobias Christoffersson