Mållöst i träningsmatchen mot Borgeby FK

Publicerad 08 april 2020 i Dam,Nyheter

Under onsdagskvällen spelade damlaget 0-0 mot Borgeby i en extrainsatt träningsmatch.

En riktigt fin insatts räckte bara till 0-0 på Borgeby IP när damerna under onsdagskvällen spelade en extrainsatt träningsmatch mot Borgeby FK. Enligt motståndarens önskemål kom lagen sedan överens om att spela matchen 3×30 minuter istället för två halvlekar, där samtliga spelare matchades minst varsin period.

– Det visade sig bli ett bra upplägg även för oss. Vi hade en hel del spelare som fick hoppa in och matchas på ovana positioner då nästan en tredjedel av truppen inte var tillgänglig idag. Vi följer såklart regeringens och myndigheternas rekommendationer när det gäller covid-19 och spelare med minsta lilla förkylningssymtom fick stanna hemma, säger tränare Fredrik Jahnfors efter matchen.

På grund av rådande omständigheter så var matchen stängd för allmänheten och inga supportrar eller för den delen familjemedlemmar var där och tittade. Eller jo, några hade nyfiket tagit sig upp på kullen i höjd med idrottsplatsen och tjuvkikade från jättelångt håll. De fick se ett MFF som hade flera vassa lägen att göra mål men både ribban och ena stolpen stod i vägen.

– Första 30 minuterna tycker jag faktiskt att det är vi som för spelet och Malin Gunnarssons skott i ribban är väldigt nära att gå in. Sen tar Borgeby över lite mer i andra perioden men jag är jättenöjd med tjejernas insatts. Jag tycker vi vinner många dueller och vårt presspel är stundtals riktigt bra, säger Fredrik Jahnfors.

Inga insläppta mål bakåt gör dessutom att laget fortsätter att imponera defensivt.

– Ja vad är det nu, fjärde matchen i rad utan att ha släppt in ett mål va? Jo men idag sattes vi på prov och Emma i målet fick visa att hon är en riktigt bra målvakt med ett par vassa räddningar. Borgeby är jätteduktiga så det är härligt att se att vi står emot ett lag som håller ett väldigt högt tempo.

MFF-tränaren var också nöjd med hur spelarna tacklade det tuffa motståndet. Borgeby har under våren seglat upp som en av favoriterna till att vinna division 1 södra.

– All beröm till spelarna som oavsett motstånd visar upp ett enormt fokus och stor koncentration. Och med lite tur hade vi vunnit idag, konstaterar Fredrik Jahnfors.

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Saga Fredriksson, Martina Sutalo, Johanna Fredriksson
Annelie Nilsson, Cornelia Lindgren (K), Rebecka Holm
Malin Gunnarsson, Melina Skarström, Anna Hellsten

Ersättare: Ida Hansson, Elvira Ramel, Andréa Sjögren

partners