Målkalas när MFF vann över Åtvidaberg!

Publicerad 14 juli 2013

2 x Eriksson, Friberg och Forsberg och Johan Dahlin såg till att Malmö FF vann med klara 4-0 mot Åtvidaberg.

Efter en inledande period då matchen såg ut att kunna sluta hur som helst kopplade MFF greppet. Magnus Eriksson fick bollen serverad av Jiloan Hamad och från straffpunkten satte han säkert 1-0. I början av den andra halvleken var det Pawel Cibickis tur att servera Eriksson. Denna gången kunde han ta avslut strax utanför straffområdet och via en försvarare gick bollen in till 2-0. Därefter fick matchen en annan karaktär. Åtvidaberg försökte pressa men MFF vann allt mer boll och tog över mer och mer. Erik Friberg kom på genombrott och Emil Forsberg fick avsluta från favoritläget en bit in straffområdet.

Bakåt fick Johan Dahlin göra ett par riktigt fina ingripanden och kunde inkassera andra raka nollan.

En gedigen insats som publiken belönade med att under slutminuterna genom att även sittplats ställde sig upp och studsade med i ”Hoppa om du älskar Malmö” följt av Hymnen. Mäktigt.

MFFs tränare Rikard Norling om matchen:

– Vi blev lite överraskade av att Åtivdaberg slog långt, de fick fina ytor och fram till målet stod det och vägde. Efter målet försökte de spela mer. När vi fick byta på Simon Thern efter någon form av skada i handen, fick vi in Markus Halsti som verkligen bidrog till att få stopp på dem. Det gav en annan balans och mer kraft i defensiven. På slutet kunde vi spela av matchen och spara på krafterna vilket var skönt med tanke på matchen på torsdag.

– Vi vilade Tokelo Rantie eftersom han varit lite sliten på slutet. Cibicki har gjort fina inhopp och varit bra på träningarna så det kändes rätt att låta honom starta. Hade vi förlorat matchen hade detta varit den stora anledningen, men nu vann vi och då fick vi ut mycket positivt av detta. Pawel (Cibicki) fick fina 60 minuter och Tiki får förhoppningsvis tillbaka massor av spring i benen.

ÅFFs tränare Peter Swärdh om matchen:

– Vi kände att vi spelade jämt i första halvlek och hade bra chanser till att ta ledningen. Till andra halvlek sa vi att vi skulle försöka spela oss ur deras press, vilket visade sig vara lite naivt. Deras mål i andra kom efter att de vunnit boll högt upp i banan. Idag var Malmö det bättre laget och vann välförtjänt.

Nästa hemmamatch spelas redan nu på torsdag, den 18e juli. MFF möter då det skotska laget Hibernian FC i andra kvalomgången till Europa League.

Du köper biljetter på ticnet.se här på länken eller i MFF Shopen.

Varmt välkommen!