Malin Gunnarsson inför titelmatchen mot IFK Örby

Publicerad 22 september 2023 i Dam,Nyheter

Ett oavgjort resultat räcker mot Örby, då tar Malmö FF sin fjärde raka serieseger på lika många år. För Malin Gunnarsson kan seriesegern bli den sista pusselbiten.
–Tar vi den här titeln innebär det att jag vunnit alla divisioner i Sverige, säger anfallaren.

Malin Gunnarsson.

IFK Örby – Malmö FF
Lördag 23 september 14:00
Örby IP

Matchen sänds på Sydsvenskan för er som inte har möjlighet att stötta laget på plats.

Malin gunnarsson inför titelmatchen mot örby

Hur skulle du sammanfatta din säsong hittills?
– Vårsäsongen är jag väldigt nöjd med. Där blev det elva mål på elva matcher så det tycker jag är godkänt. Jag fick en smäll i ryggen i matchen mot FC Rosengård på Eleda Stadion och det tog rätt hårt, men nu har det fått tid att läka lite och jag har hittat behandlingar som hjälpt. Jag har varit borta nu i några matcher men fick hoppa in senast mot Lödöse och nu känner jag mig redo fysiskt igen. Inhoppet mot Lödöse gav både mycket spänning och bra svar för hur kroppen kunde hantera maxlöpningar och duellspel. Prestationen kunde ha varit bättre men jag hann åtminstone med en assist på mina 25 minuter så det får jag vara nöjd med. Matchen i sig är jag väl inte så nöjd med, vi för bra för att sätta oss i en sådan situation som vi gjorde mot Lödöse.

– Men jag ser tillbaka på en bra säsong hittills med några typiska ”Malinmål” och laget har presterat bra så det är jag såklart nöjd med.

Du har ju varit med sedan starten för det här laget, hur ser du på resan?
– Det har varit en otroligt rolig och händelserik resa att vara med på. Det har hänt väldigt mycket de här fyra åren. Det känns som om vi tar kliv för varje år, vi blir het enkelt bara bättre och bättre. Under försäsongen så visste vi redan vilken kvalité vi hade i oss när vi besegrade lag över oss i seriesystemet hyfsat stabilt. Jag tror vi kände då att vi är rätt på det och på gång.

– Sedan är jag otroligt tacksam över att få vara med på den här resan. Det känns som om det var exakt så här min fotbollskarriär var tänkt att gå, att få göra den här resan med MFF. Jag har aldrig känt mig mer hemma i någon förening än vad jag gör i MFF, det känns helt rätt.

Har din roll i laget förändrats under de här åren?
– Nej, det skulle jag inte säga. Jag ville redan från början ta en stor roll med min erfarenhet och kunna bidra till laget med min vinnarskalle och se till att den vinnarmentaliteten som sitter i väggarna i MFF fortsätter att sitta där. Det tycker jag att jag har bidragit med också. Jag ställer alltid höga krav på mig själv och min omgivning därför tror jag att jag har hittat en roll i MFF som jag trivs med, där jag kan prestera och ännu viktigare – hela laget kan prestera.

På lördag kan ni säkra titeln och därmed återigen ta ett steg upp i seriesystemet, du har ju varit med om flera avancemang nu, blir det roligare för varje gång eller hur går tankarna?
– Det hade varit otroligt skönt att säkra titeln på lördag. Tar vi den här titeln innebär det att jag vunnit alla divisioner i Sverige, så det hade varit gött att äntligen få det gjort. Det har faktiskt varit ett delmål, men huvudmålet är ju att vinna Allsvenskan med MFF. Vi har gjort det stabilt hela året och det hade varit väldigt kul att få fira titeln med laget på lördag.

– För varje gång vi gång vi går upp så väntar en tuffare utmaning nästa säsong och det är såklart något som motiverar en. Det har också varit otroligt med det supporterstödet vi har haft och inramningen som vi har haft de här åren. Vi uppskattar verkligen det stödet vi fått från klubben och supportrarna. Det betyder allt.

huvudpartners

officiella partners