Målfest när Lindeborgs FF besegrades på Malmö Stadion

Publicerad 19 juni 2021 i Dam,Nyheter

I närmare 30 grader och sol bjöd Malmö FF hemmapubliken på målfest när Lindeborgs FF besegrades med 17–0.

Amanda Kander öppnade målskyttet för Malmö FF i den elfte spelminuten.

Det bjöds på närmare 30 grader, sol och målfest när Malmö FF tog sig ann Lindeborgs FF på Malmö Stadion under lördagen. Trots högsommarvärmen rivstartade hemmalaget och redan efter 34 sekunder prickade Elin Björklund ribban med ett distansskott.

Energi fanns det gott om i det ljusblå laget. På förhand pratades det om en match laget sett fram emot lite extra, och det märktes. I den elfte spelminuten prickade Amanda Kander in 1–0, ett par sekunder senare ökade Madeleine Hejde på till 2–0 och i nästföljande anfall gjorde Beatrice Andersson 3–0 till Malmö FF.

Hemmapubliken bjöds på en underhållande första halvlek där MFF var ruskigt effektiva. När domaren blåste för pausvila stod det 13–0 på resultattavlan.

Till den andra halvleken bytte gästerna taktik, något som ställde till det för MFF som fick kämpa för att komma till farliga avslutslägen. Det krävdes en läcker klackskarv från Melina Skarström för att överlista Lindeborgsförsvaret fram till 14–0 i den 75 minuten. Målet gav Malmö kraft att lägga i en högre växel sista kvarten och med bara minuter kvar kunde Elvira Ramel avsluta målkavalkaden med att fastställa slutresultatet till 17–0.

Glädjande för dagen var även att Mikaela Cindric från F06 fick göra tävlingsdebut i den himmelsblå tröjan. Under sina 20 minuter på plan satte hon gästernas försvar i arbete ute på sin vänsterkant.

Målskyttar: Rebecka Holm (3), Madeleine Hejde (3) Amanda Kander (2), Annelie Nilsson (2), Melina Skarström (2), Elvira Ramel (2), Ida Lyberg, Beatrice Andersson, Anna Hellsten

Tränare, Fredrik Jahnfors

– Vi hade en jättebra uppladdning och det märktes att tjejerna var heltaggade idag. Det var hög energi redan på uppvärmningen och det är inspirerande att se hur de går ut så här efter att vi haft en riktigt bra träningsvecka. Lindeborg inleder matchen med att stå rätt högt med sin backlinje och det utnyttjar vi nästan hela tiden i den första halvleken. Vi skapar väldigt många målchanser och ska vi vara ärliga och lite smått kritiska så ska vi egentligen göra ännu fler mål.

– I den andra halvleken så tar vi lite för mycket tid på oss med bollen. Vi fick ett cooling break efter en halvtimme och då samlar vi oss och pratar om attityd och att vi måste börja ta för oss igen. Och det tycker jag tjejerna tar till sig och växlar upp på ett jättebra sätt. Jag är nöjd med hur vi avslutar matchen efter att vi kommit in i en tung period.

– Vi hade Isabelle Henriksson med oss i förra matchen och idag får Mikaela Cindric från F06 tjugo minuter. Jag är så imponerad över hur de här unga tjejerna bara går ut och levererar. Mikaela har en härlig attityd och visar att hon både vill delta i spelet men också bidra till spelet. En stor eloge också till gruppen i hur de välkomnar de här unga tjejerna och får dem att känna sig som en del av laget direkt.

Intervju med Madeleine Hejde:

Laguppställning:

Emma Svensson
Elin Björklund, Louvisa Wifvesson, Beatrice Andersson, Ida Lyberg
Melina Skarström, Martina Sutalo, Amanda Kander
Rebecka Holm, Annelie Nilsson, Madeleine Hejde

Ersättare:
Josefine Carlsson, Anna Hellsten, Elvira Ramel, Mikaela Cindric, Saga Fredriksson

huvudpartners

officiella partners