Målfest för B-laget

Publicerad 21 maj 2007

6-2 tryckte B-laget till Mjällby med ikväll! Halvdussinet mål och halvdussinet målskyttar blev det, från Raoul Kouakous 1-0 i sjätte minuten till Viktor Dahlgrens 6-2 80 minuter senare.
– De unga spelarna visar återigen att de är duktiga i det här sammanhanget, kommenterar Alf Westerberg.

Malmö FF B – Mjällby AIF B

6 – 2 (2-1)

Målskyttar:
1-0 6 min Raoul Kouakou
2-0 13 min Guillermo Molins
2-1 45 min Daniel Lundin
3-1 48 min Pontus Jansson
4-1 50 min Johan Andersson
4-2 67 min Kassoma Mawana
5-2 75 min Daniel Theorin(straff)
6-2 86 min Viktor Dahlgren

Startuppställning:

Festim Bytyqi

Jasmin Sudic, Raoul Kouakou, Daniel Theorin, Christian Järdler

Pontus Jansson(65), Robin Nilsson(60), Johan Andersson

Elvir Biberic(46)

Guillermo Molins, Agon Mehmeti(77)

Bänk:Max-Ludwig Gustafsson(mv), Viktor Dahlgren(65), Mak Dzonlagic(46), Erdin Demir(60), Adam Weiszewski(77).

– En bitvis trevlig tillställning. Mjällby kunde väl inte riktigt stå upp, och vi gör på det hela taget en helt OK match, säger Alf Westerberg efter att B-laget besegrat Mjällbys med hela 6-2.

Siffror som ju antyder lite mer än en ”bitvis trevlig” och ”helt OK” match, men… B-match är B-match och dippar i koncentration och kvalitet brukar infinna sig när läget inte är alldeles skarpt.
– Det är stunder ar oskärpa, men vi har en hel del sekvenser av bra spel också och bör göra några mål till på våra chanser, samtidigt som vi är slarviga på båda baklängesmålen.

Alf Westerberg om målen:
1-0: – Raoul Kouakou nickar kraftfullt in en hörna av Pontus Jansson.
2-0: – Guillermo nickar in bollen snyggt vid första stolpen på inlägg av Agon Mehmeti.
2-1: – Alldeles innan paus, ett onödigt baklängesmål där vi slarvar till det vid en hörna.
3-1: – Pontus Jansson slår in returen på sitt eget avslut framspelad av Guillermo Molins
4-1: – Nickmål av Johan Andersson efter ett fint anfall, där vi hittar ut på kanten precis som vi ska och fyller på ordentligt i straffområdet.
5-2: – Straff inslagen av Daniel Theorin efter att Guillermo fällts under ett genombrott i straffområdet.
6-2: – Guillermo Molins gör ett genombrott på vänsterkanten, slår ut tre spelare och serverar Viktor Dahlgren bollen på foten.

Liksom förra veckans match mot BoIS lyfter Alf fram de yngre och mindre etablerade spelarnas insatser som det största glädjeämnet för kvällen.
– De unga spelarna visar återigen att de är duktiga i det här sammanhanget. Pontus Jansson är spelbegåvad, teknisk och har lätt för att hitta rätt i djupled. Erdin Demir avlöser Robin Nilsson och är bra, och det är förstås positivt att Robin fick spela i en timme utan någon känning alls.

Ett mål, en fixad straff och två assist – låter som om Guillermo Molins hade en lyckad kväll?
– Guillermo är riktigt bra. Han är skicklig i hög fart, och vi vill att han ska spela lite rakare och beslutsammare i genombrottsfasen. Nu gjorde han det och gick ofta rakt på mål.

Ett sent återbud: Marcus Pode tvingades avstå på grund av magsjuka, vilket föranledde en förändring i den tänkta startelvan, där Pontus Jansson tog Podes plats till höger på mitten och Elvir Biberic gick in som tia. Det blev för övrigt en del rumstrerande i laget genom mathen fyra byten, eller vad sägs om följande följd av pausbytet Elvir Biberic ut – Mak Dzonlagic in: Mak tog vänsterbacken och Christian Järdler ett steg upp till vänster yttermittfält. Därifrån puttades Johan Andersson upp i anfallet, medan Agon Mehmeti fick flytta på sig till högerplatsen i mittfältstrion, varifrån Pontus Jansson flyttade in och upp till nummer tio-positionen. Hyfsad rockad.

Två av veckans fyra matcher för A-truppens spelarmaterial avverkade, och Alf Westerberg understryker att spel i kvällens B-match på intet sätt utesluter deltagande i torsdagens cupmatch mot Landskrona:
– Det ska inte vara några problem. Den här matchen var inte mycket mer ansträngande än en vanlig träning.

/Tobias Christoffersson