Målet som blev en tavla

Publicerad 19 oktober 2009

Nu lanserar vi en serie tavlor med bilder på oförglömliga minnen ur vår historia. Först ut är Tore Cervins avgörande mål mot Wisla Krakow i Europacupens kvartsfinal.

Inför hundraårsjubileumet lanserar vi en serie tavlor under rubriken ”oförglömliga minnen”. Vi kommer rama in tio fantastiska ögonblick i vår historia och låta huvudpersonen signera dem. Varje tavla kommer finnas i inte mer än 30 exemplar och en del av överskottet skänker vi till Staf for Life.

Vi kommer välja bilderna med omsorg. Varje bild ska innehålla en speciell händelse, signerad en stor personlighet och bilden i sig ska hålla hög kvalitet. Det ska helt enkelt vara ett oförglömligt ögonblick.

Först ut är Tore Cervin firandes i snödrivan efter det matchavgörande 3-1 målet mot Wisla Krakow som tog oss till semifinalen.

– Det var det första jag tänkte på. Nu är vi som första svenska lag någonsin i semifinal i Europacupen. Jag sprang rätt ut mot publiken och tänkte fira på gallret framför klacken. Så kom den där snödrivan och det tog tvärstopp. Jag fastnade och fick fira där istället, skrattar Tore när han minns ögonblicket.

Varje motiv i serien kommer dessutom att hängas i spelargången i lite större format. Varje ägare av en tavla kommer alltså att när som helst att kunna blicka på samma motiv som möter spelarna när de är på väg ut på match. Spelargången är hjärtat i Swedbank Stadion och den här bildsviten kommer ge en högtidligare och mer traditionsfylld inramning.

– I Sverige är vi så överhopade av historia att vi lätt glömmer att lyfta fram den vi själva är med och skriver. Det här är ett sätt för oss att både lyfta fram historien, och göra den mer lättillgänglig för omvärlden, berättar MFFs VD, Pelle Svensson.

En del av överskottet kommer gå till Star for Life, där man under nästa år kommer hissa MFF-fanan över den första skolan som finansierats med samarbetet. Varje såld tavla bekostar två skolbarn under ett år. Den som tecknar sig för hela serien kommer alltså att mer eller mindre finansiera en hel klass.

Tavlorna beställer du enklast på www.starpix.se/mff eller direkt i MFF Shopen.